Klimaatmobiel en BENOvatiecoach helpen inwoners PEPINGEN beter te renoveren

Klimaatmobiel en BENOvatiecoach helpen inwoners PEPINGEN beter te renoveren

2018-03-09_14
Klimaatmobiel en BENOvatiecoach in Pepingen. Foto Ingezonden
 
Foto_klimaatmobiel_pajopower
 

Vanaf maart 2018 gaan 4 klimaatmobielen op rondreis doorheen de Vlaams-Brabantse gemeenten. De klimaatmobiel informeert de inwoners over energiebesparing, hernieuwbare energie en andere klimaatacties. Bovendien kunnen de inwoners van Pepingen ook beroep doen op een BENOvatiecoach die inwoners begeleidt met renovatieplannen van a tot z. 
In de week van 12 maart staat de Klimaatmobiel opgesteld in de gemeente Pepingen.  Je kan er eenvoudig en snel info krijgen over :
- het BENOveren van je woning: maatregelen om energie te besparen en je comfort te verhogen 
- de mogelijkheid om een BENOvatiecoach in te schakelen voor begeleiding op maat 
- energiepremies en leningen
- de provinciale groepsaankopen
- mogelijkheden om samen te investeren in hernieuwbare energie via een burgercoöperatie
- andere klimaatacties in jouw gemeente 

Waar en wanneer?
Locatie: parking gemeenteplein, Ninoofsesteenweg 116, 1670 Pepingen.
Data:

Woensdag 14 maart 2018: 14–18 u
Donderdag 15 maart 2018: 15–19 u

De BENOvatiecoach: wij begeleiden jouw energierenovatie
Je wil werk maken van een goed geïsoleerde woning? Of je plant de installatie van een zonneboiler of warmtepomp? Maar hoe pak je dat nu het beste aan? Win tijd en energie en laat je begeleiden door onze BENOvatiecoach. Een expert met kennis van zaken.

Kostprijs?

In Pepingen kost deze begeleiding €150. De gemeente Pepingen en de provincie Vlaams-Brabant betalen de overige kosten van deze begeleiding.
Wanneer er 10 gezinnen uit Pepingen via deze begeleiding overgaan tot minstens één renovatie-ingreep van het BENOvatietraject, dan krijg je als renoverend gezin 100 € terugbetaald (=burenpremie).
BENOveren is het nieuwe renoveren
BENOveren staat voor ‘beter renoveren’. Renoveren met hogere ambities op vlak van energieprestaties. BENOveren doe je met een logisch opgebouwd renovatieplan, zodat je meteen de vruchten plukt. Je energiefactuur verlaagt, je hebt meer wooncomfort én een hogere vastgoedwaarde. Goed voor jezelf en het klimaat.

Vraag raad aan de BENOvatiecoach

Bij zo’n renovatie komt heel wat kijken. Van het uitdenken van een plan tot het aanvragen van offertes. Onze BENOvatiecoach schiet je te hulp. Hij zorgt voor een volledige energie-audit van je woning en stelt samen met jou een BENOvatieplan op. De BENOvatiecoach informeert je ook over mogelijke premies en leningen. Samen met jou gaat hij op zoek naar de juiste aannemers. Klaar voor de werken? Dan volgt de coach alles op en kijkt of alles technisch in orde is. Zo ben je zeker van de juiste aanpak en heb je gegarandeerd minder kopzorgen.

Info-avond “De Club van 10”

Om extra informatie te krijgen over het BENOvatietraject organiseert Pajopower vzw samen met Beweging.net en de gemeente Pepingen een informatieavond.

Deze gaat door op dinsdag 20 maart 2018, 20u in CC Heikruis, Molenhofstraat te Pepingen. Je krijgt er alle mogelijke informatie over premies voor renovaties, de technische en praktische ondersteuning via de BENOvatiecoach en de provinciale groepsaankopen. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 mrt 2018
Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 17 dec 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 12 dec 2018

archief