PEPINGEN - Het Fietspad Bogaarden – Pepingen komt er definitief aan.

C21

PEPINGEN - Het Fietspad Bogaarden – Pepingen komt er definitief aan.

Pepingen_zaaltje_2_l
 

 


 

Intussen is de aannemer SOGA nv aangesteld. De start der werken is voorzien voor 2 april 2018 en het fietspad zal normaal gezien voltooid zijn tegen begin november 2018.De werken zullen in totaal 1.880.000 euro kosten. Hierin is een budget van 250.000 euro begrepen voor het herstellen van de slechtste betonvakken.Vlaanderen en de Provincie Vlaams-Brabant zullen in totaal 720.000 euro tussenkomen in de kosten.Op woensdag 28 maart 2018 om 19u30 is er een informatiemoment gepland in het Schoolhuys te Bogaarden. De gemeente, de ontwerpers en de aannemers zullen het project in detail toelichten en alle praktische vragen kunnen aan bod komen.De werken zullen een beperkte hinder meebrengen voor het verkeer, alhoewel geen straten zullen afgesloten worden.

Sociale correctie retributiereglement huisvuilzakkenOp de gemeenteraad van 20 maart 2018 zal gevraagd worden het retributiereglement op afgifte van huisvuilzakken voor restafval aan te passen zodanig dat ook stomapatiënten, thuisnierdialysepatiënten en personen met incontinentie die thuis wonen jaarlijks recht hebben op
1 gratis rol grote huisvuilzakken voor restafval.
Hiermee wil het bestuur een sociale correctie doorvoeren voor Pepingenaren die extra veel afval produceren als gevolg van medische problemen.

Ondersteuning van het verenigingsleven Ondersteuning van het verenigingsleven blijft hoog op de agenda staan van CD&V en schepen Peter Lacres. Naast de financiële ondersteuning die niet-gemeentelijke zalen nu krijgen zodat de verenigingen daar gratis kunnen vergaderen, wordt op de gemeenteraad van dinsdag 20 maart 2018 voorgesteld om een uitzonderlijke toelage van 15.000€ toe te kennen aan de beheerders van het zaaltje in Beert, zodanig dat de noodzakelijke onderhoudswerken kunnen gestart worden.
Daarnaast wordt nog gezorgd voor sanitair in de Schuur Van der Stokken.


 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 mrt 2018
Devogeleer Emile
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief