Gezinsbond Beert op jaarlijkse uitstap naar Nieuwpoort.

C21

Gezinsbond Beert op jaarlijkse uitstap naar Nieuwpoort.

Beert__large_
 

Oorspronkelijk was de bestemming van de Gezinsbond Beert Saint-Aubert in Henegouwen maar door uitgestelde werkzaamheden aan de infrastructuur aldaar moest het bestuur extremisch op zoek naar een nieuwe locatie. De keuze viel op Nieuwpoort.......

Ongeveer veertig jaar organiseert het bestuur van de gezinsbond uit Beert een uitstap voor hun leden. Op 14 en 15 april namen meer dan 80 leden hun intrek in het verblijf Foreal te Nieuwpoort. Op relatief korte tijd had het bestuur, na wat zoek- en puzzelwerk, ook een nieuw programma in elkaar gestoken. Weeral zonden tal van activiteiten op het programma.

Zaterdagmiddag werden de aanwezigen getrakteerd op een broodmaaltijd te Nieuwpoort. In de namiddag ravotten de kleinste spelen in Gipsy Village, een mini zigeunereilandje ravotten. De sportievelingen deden aan Zeerafting. Voor een iets rustiger activiteit werd er voor een havenrondvaart met de Seastar gekozen.Na het avondmaal organiseerden een aantal jongeren een avondvullende programma in de vorm van een quiz met als thema “tv-programma’s”.

Zondagvoormiddag kon de keuze gemaakt worden tussen een zwempartij of een stevige natuurwandeling. Om de tweedaagse af te sluiten reed de groep richting Westouter om daar de kabelbaan Cordoba te betreden. Deze beroemde zetellift biedt een uniek zicht op Heuvelland en de wijngaarden van Entre-Deux-Monts. Cordoba maakt ook deel uit van de ‘Eigen Kweek’ (TV-programma)-route. De vele keerden moe maar voldaan terug naar Beert !

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 apr 2018
Devogeleer Emile
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief