PEPINGEN organiseerde een JEUGDRAAD PLUS

C21

PEPINGEN organiseerde een JEUGDRAAD PLUS

Jeugdraad_plus_1
 

Als dank voor hun wekelijkse inzet voor kinderen en jongeren in Pepingen, en in nasleep van de (of met het oog op de volgende) Dag van de Jeugdbeweging, nodigde het gemeentebestuur alle jeugdraadsleden en leiding/bestuursleden van Pepingse jeugdverenigingen uit op een ‘jeugdraad plus’ op vrijdag 13 april 2018.

 

De leiding van Chiro Karreveld, Reinaertvrienden, Jong Cantimpré en jeugdclub Jungle leerden elkaar beter kennen in een leuke, informele sfeer en in het mooie kader van het salon noord in OC Terloo in Bellingen. Toneelvereniging Jong Cantimpré was er als pas erkende jeugdvereniging voor het eerst bij. Muziekatelier Allegro en speelplein De Schavuit lieten zich verontschuldigen. In totaal namen 22 jongeren deel aan deze ‘jeugdraad plus’.

 

Naast nuttige gemeentelijke weetjes voor de leiding, een gezellige babbel, een drankje, een hapje en een lekkere pasta, schoven ze ook aan tafel voor een ludieke ‘speeddate’. Per twee mochten ze dan 2 minuten brainstormen over een jeugd gerelateerde vraag, zoals bijvoorbeeld ‘op welke manier kan de jeugdraad/jeugddienst jouw vereniging nog beter ondersteunen?’, ‘op welke manier kan de gemeente de Pepingse jeugd nog meer aanspreken?’, ‘wat zouden we met de jeugdverenigingen kunnen doen tijdens de Dag van de Jeugdbeweging in oktober?’, ‘wat zou je willen veranderen in Pepingen of in de jeugdvereniging waar je lid van bent?’, …

 

Na 2 minuten moest iedereen een plaatsje opschuiven en kon dan met een ander persoon over een andere vraag nadenken, totdat iedereen met iedereen kennis gemaakt had. Dit leverde heel wat originele en bruikbare ideeën op, die verder besproken zullen worden in de jeugdraad.

 

Op het einde van de avond werd nog een ludieke quiz gespeeld, die Lien Vandevelde van Chiro Karreveld kroonde tot ‘slimste jeugdwerker ter wereld (of tenminste toch van Pepingen)’.

 

Voor velen voor herhaling vatbaar!

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 apr 2018
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief