U13 VAN SK PEPINGEN-HALLE WINNEN DE JEUGDCUP TEN KOSTE VAN RSC ANDERLECHT

U13 VAN SK PEPINGEN-HALLE WINNEN DE JEUGDCUP TEN KOSTE VAN RSC ANDERLECHT

Pepingenbeker_van_brabant
 

 

Honderden jeugdploegen begonnen eind vorig jaar aan de bekercompetitie, beter gekend als Jeugdcup Het Nieuwsblad. Dit jaar vond de 46ste editie plaats. Dit tornooi wordt ook bestempeld als het grootste van België. Na vele eliminatierondes kregen we zaterdag op het mooie complex van Rotselaar Sportief het grote orgelpunt: de finales. In de categorie U13 (geboortejaar 2005), nam de nieuwe fusieploeg SK Pepingen-Halle het op tegen torenhoog favoriet RSC Anderlecht om uit te maken wie de Brabantse beker mee naar huis mocht nemen.

Een heel seizoen lang bleek de interprovinciale (IP) kern in Halle en Pepingen een uitzonderlijke lichting te zijn. 27 spelers werden onderverdeeld in 2 ploegen en stonden onder de deskundige leiding van trainers Jonas De Vroede en Bilal Makloufi. Ze toonden in elke wedstrijd hun groot strijdershart. Een gave techniek en hechte vriendschap maakten vaak dat ze moeilijk te ontwrichten waren. Beide ploegen bereikten trouwens de halve finales van de bekercompetitie waarvan 1 ploeg dus doorging naar de finale.

En RSC Anderlecht zal het geweten hebben. Het werd een taaie match met kansen aan beide kanten. Maar na 2 spannende helften van 30 minuten won SK Pepingen-Halle terecht de beker. Anderlecht begon dan wel in paars, het eindigde figuurlijk in bont en blauw. SK Pepingen-Halle won met 2-1.
Er volgde een grote ontlading bij spelers en het talrijk opgekomen publiek. Een mooie beker werd in de lucht gestoken, gevolgd door een eigen strijdlied met bijhorende moves. Na een welverdiende douche trok iedereen terug naar Halle en Pepingen.
Door deze overwinning stoot SK Pepingen-Halle door naar het nationaal tornooi in Sint-Niklaas waar alle bekerwinnaars van alle provincies het tegen elkaar zullen opnemen.

Ploeg: Arno De Smeth (keeper), Kylian Albrecht, Matteo Vandendaele, Tibo Moriau, Nolan De Nayer, Jitse Bruyland, Louwie Pierreux, Arthur Moriau, Lucas Eeckhout, Mylan Vanhaelen, Yenthe Van Der Mauten en Nathan Hollevoet.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 mei 2018
Devogeleer Emile
ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 11 okt 2018
Sam Herremans | 11 okt 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Elsie De Greef | 17 sep 2018
Devogeleer Emile | 14 sep 2018

archief