PEPINGEN - Tentoonstelling ‘Kunst 50+ in WZC Henri Vander Stokken

C21

PEPINGEN - Tentoonstelling ‘Kunst 50+ in WZC Henri Vander Stokken

Fedos
 

Op donderdag 18 mei 2018 om 14 uur werd de tweede expositie ‘Kunst 50+’ in woonzorgcentrum Henri Vander Stokken officieel geopend met een feestelijke vernissage.

Seniorenkunstenaars krijgen nog te weinig de mogelijkheid om hun werk aan een groot publiek voor te stellen. Ze moeten vaak opboksen tegen het talent van het jonge geweld. Omdat FedOS vzw overtuigd is van de plastische meerwaarde van seniorenkunst op vlak van Kunst en Cultuur onderzocht FedOS verschillende mogelijkheden om seniorenkunstenaars 50+ ook op regionaal en lokaal vlak de kans te geven hun werken tentoon te stellen. Ze zochten en vonden een partner in woonzorgcentrum Henri Vander Stokken te Pepingen. In het voorjaar van 2017 gingen een eerste tentoonstelling door. Nu kan u een tweede tentoonstelling komen bewonderen, met andere kunstenaars.

De kunstenaars die tentoon stellen zijn allen lid van ‘Heem- en Kunstkring Lamme Goedzak’, gevestigd in Ruddervoorde.

Tijdens de vernissage werden de 11 kunstenaars aan de aanwezigen voorgesteld: Liliane De Baene (voorzitster van de kring), Germaine Prosec, Georgette Baele, Roger Lambrecht, Annie Degrande, Nicole Lamote, Hugo Lagae, Linda Crombez, Monique Goddemaer, Inès Van Thurenhout. We brengen daarnaast ook een hommage aan Jan Van Thurenhout, de vader van Inès, van wie er werken te zien zijn.

Nadien werd iedereen uitgenodigd om de kunstwerken te gaan ontdekken. Woonzorgcentrum Henri Vander Stokken wordt tot en met november omgetoverd tot een ware ‘kunstgalerij’ met kunst van 50+ers aan de muren.

Alle geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om de kunstwerken te komen bekijken, toegang is gratis. Het woonzorgcentrum is toegankelijk tussen 8u ’s morgens en 8u ’s avonds. Aan de ingang van het onthaal en aan de ingang van de cafetaria zal u een ‘kunsttafeltje’ terugvinden, met hierop de catalogus van de tentoonstelling, alsook portfolio’s van de kunstenaars. 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 mei 2018
Devogeleer Emile
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief