PEPINGEN – Lijst van de Burger steunt stickeractie Pleegzorg Vlaanderen

C21

PEPINGEN – Lijst van de Burger steunt stickeractie Pleegzorg Vlaanderen

Lvb__large_
 

Op de gemeenteraad van maart werd na een voorstel van LVB – Lijst van de Burger en N-VA beslist om het wagenpark van gemeente Pepingen tijdelijk te ‘doneren’ voor een stickeractie van Pleegzorg Vlaanderen. Bedoeling is om pleegzorg bekender te maken en zoveel mogelijk nieuwe pleeggezinnen aan te trekken. LVB - Lijst van de Burger ijvert ook om van Pepingen een volwaardige ‘Pleegzorggemeente’ te maken.

Saskia Beeckmans, gemeenteraadslid voor LVB – Lijst van de Burger: “Pleegzorg Vlaanderen vervult een belangrijke opdracht en we willen hen maximaal ondersteunen bij hun zoektocht naar nieuwe pleeggezinnen. Een tijdelijk verblijf in een gastgezin kan immers een wereld van verschil maken voor kinderen in een moeilijke thuissituatie, maar ook voor volwassenen met een beperking. De actie ‘Doneer je wagenpark’ moet pleegzorg in de kijker zetten en zoveel mogelijk nieuwe pleegmama’s en –papa’s aantrekken. Zo blijven al die kwetsbare kinderen en personen niet in de kou staan.”

OCMW Pepingen kreeg de opdracht mee om de stickeractie te coördineren. OCMW-voorzitter Erik Dehandschutter en raadsleden Gule Dedobbeleer en Guy Derijcke van LVB zijn alvast enthousiast en willen nog een stapje verder gaan, door van Pepingen een volwaardige Pleegzorggemeente te maken: “Het label van Pleegzorggemeente is echt een kolfje naar de hand van een warme en kindvriendelijke gemeente met geëngageerde burgers. Dan wordt met experts van Pleegzorg Vlaanderen bekeken hoe Pepingen pleegzorg een duwtje in de rug kan geven. Met een structurele en duurzame samenwerking kunnen we pleegzorg bekender maken op een laagdrempelige manier. We willen ook het engagement van bestaande pleeggezinnen extra ondersteunen. We denken bv. aan het proactief uitreiken van KOEpongs – zo is er meteen een link naar het bruisende sociale (jeugd)verenigingsleven in de gemeente. Het zou fantastisch zijn als dat overleg nog deze legislatuur kan gebeuren.”

Saskia Beeckmans: “We zijn heel tevreden dat we steun kregen voor dit voorstel. Pepingenaren die de actie nu al willen steunen, kunnen meer informatie vinden op www.pleegzorgvlaanderen.be/doneerjewagenpark. Dat kan ook door het Facebookbericht van Pleegzorg Vlaanderen te delen met de hashtags #doneerjewagenpark #jethuisdelenverrijktjeleven en #pleegzorg. De stickeractie is gratis en we hopen mee op een grote impact. We geven met LVB Pepingen alvast het goeie voorbeeld en hangen de stickers op onze wagens.”

www.lvb-pepingen.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 mei 2018
Devogeleer Emile
Ingezondern
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 18 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief