‘Techniek is sjiek’ als thema voor het schoolfeest in Harten Troef PEPINGEN

‘Techniek is sjiek’ als thema voor het schoolfeest in Harten Troef PEPINGEN

Editiepajot_pepingen_schoolfeest_hartentroef_1
Ingezonden affiche
 
Editiepajot_pepingen_schoolfeest_hartentroef_3
Ingezonden foto
 
Editiepajot_pepingen_schoolfeest_hartentroef_2
Ingezonden foto
 

Op zondag 3 juni vieren ze in Harten Troef Pepingen het tweejaarlijks schoolfeest met als thema ‘Techniek is sjiek’. Dit is de afsluiter van hun project rond techniek. Iedereen is welkom van 12 tot 17 uur voor een tentoonstelling van de projectweek, een Vlaamse kermis rond techniek, verrassende acts, een hapje en een drankje.

An Dierickx, leerkracht: “Kinderen op jonge leeftijd al in contact brengen met wetenschappen en techniek wekt hun interesse op. Je hoeft geen techneut te zijn om met kinderen aan techniek te werken. Het is een andere manier van lesgeven waarbij je via onderzoekend leren de kinderen heel wat laat ontdekken. De kennis blijft beter hangen en ze zijn meer gemotiveerd.
We gaan met de kinderen samen op zoek naar hoe iets werkt. Kinderen zijn enorm geïnteresseerd om te ontdekken hoe dingen werken: een schaar, magneten, een lamp,…
Wetenschappers proberen van alles uit, kinderen doen niets liever. Hoe bouw ik best een brug, hoe bouw ik een stevig huis, hoe werken muziekinstrumenten, hoe werkt een bellenblaas, hoe programmeer ik een robot, …
Al doende proberen we al deze dingen uit. Als iets niet werkt, bestuderen we wat anders en beter kan. De leerkracht coacht door gericht vragen te stellen waarbij de leerlingen worden aangezet tot denken. Uit elke mislukking leren we wat niet werkt. We blijven proberen tot iets werkt. Een belangrijke boodschap voor kinderen!”

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 mei 2018
Elsie De Greef
Ingezonden foto's
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 07 nov 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 11 okt 2018
Sam Herremans | 11 okt 2018

archief