PEPINGEN – Natuurbelevingshoeve Joli opent zijn deuren in Heikruis

PEPINGEN – Natuurbelevingshoeve Joli opent zijn deuren in Heikruis

Dsc_3998_01__large_
 
Dsc_3984_01__large_
 
Dsc_3988_01__large_
 
Dsc_4008_01_01__large_
 

Vandaag opende 'Natuurbelevingshoeve Joli' in de Terlindestraat 1 in Heikruis zijn deuren voor het grote publiek, Liesbeth Christiaens en haar echtgenote Johan De Weweire en de 5 kindjes verhuisde in 2015 van Bellingen naar deze hoeve in Heikruis om wat ruimer te gaan wonen.

De hoeve met 1,5ha grond was iets ruimer dan waar ze zelf naar op zoek waren. De verbouwingswerken zijn begonnen in februari 2015 en eind juni 2015 verhuisde de familie naar Heikruis.

Groot was de verbazing in de maanden juli, augustus en september door de verscheidenheid aan fruit, planten en bomen in de “grote tuin”. Momenteel beschikken ze over een 20tal fruitstruiken en een 50tal fruitbomen, voornamelijk hoogstam. Ook maakt men gebruik van natuurlijke zuivering d.m.v. een rietveld en 2 poelen die het water zuiveren en afleiden naar de nabij gelegen beek.

In 2016 zijn ze gestart met het maken van confituur (17 soorten) en appelsap voor eigen gebruik.

In 2018 werd JoLi (Johan & Liesbeth) opgericht.

De bedoeling is om thuis een plekje te creëren waar de mensen kunnen ontspannen in de natuur. De natuur hun ons thuis maar ook de natuur die hen omringd.

Er zullen workshops voor kinderen en volwassen georganiseerd worden, wandelingen, fietstochten met telkens de 'Natuurbeleveingshoeve als uitvalsbasis en eindpunt. Ze willen ook scholen aantrekken en zomerkampen organiseren.

In de weiden staan er mini paarden, mini ezels, kippen, schapen, geiten, konijnen (vlaamse reuzen) en varkentjes die, ook volgens principe, allemaal samen in harmonie leven. Deze kleine kinderboerderij wordt nog aangevuld met een speelweide en een speels blote voetenpad.

Liesbeth is van opleiding kleuterjuf met een gezonde en ruime interesse voor psychologie. Kinderen zijn haar passie, getuige het feit dat ze zelf 5 kinderen hebben.

Hun confituur en appelsap verkopen ze nu op markten en wandelingen 'deze laatste omdat dat voor mijn man een natuurlijke habitat is en omdat de mensen die aan wandelingen deelnemen ook wel artisanaal gemaakte producten kunnen appreciëren' aldus Liesbeth. Hun appelsap verkopen zij momenteel oa. aan de school Hartentroef in Pepingen.

'We hopen op zondag 10 juni op goed weer en veel volk. Het thema voor onze opening is vaderdag. We willen dus de papa’s samen met hun kind(eren) in een workshop aan het werk zetten. Uiteraard onder onze begeleiding' vertelt Johan.

De opening op zondag 10 juni en de workshops zijn voor deze eerste keer gratis. Zo ook een hapje in combinatie met onze lekkere confituur. Een streekbier of/en onze lekker appelsap, en artisanaal gemaakte ijs zijn betalend.

Vanaf dan openen ze elke eerste zondag van de maand (in juni ging dit nu effe niet door het schoolfeest in Hartentroef) en werken we telkens rond een thema.

Onze website met alle info over onze maandelijkse thema’s, activiteiten en zomerkampen, met bovendien ook de mogelijkheid om online appelsap en confituur aan te kopen is vanaf vandaag beschikbaar op www.jolihoeve.be .


 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 jun 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 23 mrt 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 11 mrt 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 01 mrt 2019
Marc Colpaert | 24 feb 2019

archief