PEPINGEN – Woonzorgcentrum Mater Dei maakt Heikruis “hartveilig”

C21

PEPINGEN – Woonzorgcentrum Mater Dei maakt Heikruis “hartveilig”

Aed
 

 Vanaf heden is het Woonzorgcentrum Mater Dei de fiere eigenaar van een AED-toestel. Een Automatische Externe Defibrillator of AED is een draagbaar toestel dat een elektrische schok aan het hart toedient bij levensbedreigende hartritmestoornissen. Het apparaat meet of het hart fibrilleert, geeft aanwijzingen aan de hulpverlener en geeft een schok als dat nodig is. Het leidt de gebruiker met beeld en klank door de eenvoudige procedure. De aanwezigheid van dit toestel verbetert aanzienlijk de kansen op een goede afloop bij een hartstilstand.

Mater Dei heeft ervoor gekozen om het AED-toestel op te hangen in de inkomhal van hun woonzorgcentrum. Op deze manier kunnen de inwoners van Heikruis of passanten hier gebruik van maken in een noodsituatie en willen ze bij het WZC Heikruis mee “hartveilig” maken. Reeds enkel jaren krijgen de medewerkers opleiding over reanimatie en het gebruik van het AED-toestel onder de professionele begeleiding van Jeroen Jacquemijns. Jeroen is zelfstandig trainer en maakt deel uit van de MUG van het OLV-ziekenhuis te Aalst.

U herkent het toestel of de kast waar het toestel in zit aan zijn groene kleur en het logo met het hart. Deze kast is afgesloten met een zegel die vanzelf breekt bij het openen van de kast. Tegelijkertijd zal er ook een alarmsignaal afgaan.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 jun 2018
Devogeleer Emile
ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief