De Perfect Day Pastis, nieuw uit de distilleerderij van Ground Control in PEPINGEN

De Perfect Day Pastis, nieuw uit de distilleerderij van Ground Control in PEPINGEN

Img_3177
Nieuw is de Pastis Perfect Day. Foto © Marc Sluys
 

Op de open stokerijdag bij De Cort Distillery in de Boeckhoutstraat in Pepingen kan men zondag 24 juni terecht van 10 tot 20 uur.

In 2015 bracht Manu De Cort zijn eerste flessen gin op de markt onder de merknaam Ground Control. Wat begon met één stookketel, groeide uit tot een volwaardige stokerij.

.“We zijn uniek in wat we doen. De meeste makers van gin kopen hun alcohol en voegen daar dan aroma's aan toe. Wij stoken onze alcohol helemaal zelf en gebruiken enkel natuurlijke producten uit het Pajottenland om toe te voegen, zoals aardappelen, graan, mais, appels en zo meer”, zegt Manu De Cort.

Enkele maanden geleden lanceerden ze de Perfect Day Gin die op een andere manier wordt gestookt dan de Ground Control. Hierdoor is de smaak zomers en fris, en tegelijk ook neutraler. We zijn zeer fier daar nu ook een eigen Perfect Day Pastis aan toe te voegen.”

“Volgens vakmensen zou dit de eerste Vlaamse pastis zijn en mogelijk zelfs de eerste Belgische pastis. De meeste pastis wordt vandaag nog steeds gedronken in Frankrijk. Bij ons is het een beetje een vergeten drank. Daar wilde ik wel eens iets innovatiefs mee doen. Hij wordt ook anders gemaakt dan de gekende Franse merken. Zo gebruiken wij geen anijsolie, maar een distillaat van steranijs en enkele andere ingrediënten. Ik heb een jaar gezocht op het juiste evenwicht en het juiste recept”, zegt De Cort.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 jun 2018
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief