Lijst van de Burger trapt campagne op gang met bordspel ‘PEPINGEN in Ganzenpas’

Lijst van de Burger trapt campagne op gang met bordspel ‘PEPINGEN in Ganzenpas’

Lvb_-_lijst_van_de_burger_lanceert__pepingen_in_ganzenpas__001
 
Lvb_-_lijst_van_de_burger_lanceert__pepingen_in_ganzenpas__002
 

Do,derdagavond stelde LVB – Lijst van de Burger Pepingen het gloednieuwe bordspel ‘Pepingen in Ganzenpas’ voor: een ludiek en toegankelijk bordspel voor jong en oud. De bedoeling is om Pepingen op een positieve manier onder de aandacht te brengen én om zoveel mogelijk Pepingenaren te laten nadenken en meedenken over onze mooie gemeente.

 

René De Vos, voorzitter van LVB – Lijst van de Burger Pepingen en bedenker van het spel: “De voorbije jaren kwam Pepingen vaak minder fraai uit de berichtgeving in de pers, meestal door de politieke beslommeringen. In een campagne gaat het al te vaak alleen om de verkiezingsstrijd of de kandidaten. Maar Pepingen is veel meer dan dat. Door onze campagne symbolisch te lanceren met dit bordspel, willen we duidelijk maken dat voor ons de gemeente en haar inwoners centraal staan. Er is zoveel om te ontdekken en zoveel om fier op te zijn in ons dorp. Die troeven willen we in de verf zetten aan de hand van de nadenkertjes en doordenkertjes in dit bordspel. Of je nu al jaren in Pepingen woont of nog maar heel recent: het bordspel is boeiend voor iedereen. Net als in onze gemeente, is iedereen welkom. Het is gebaseerd op tal van kennisvragen en er is ook een vereenvoudigde, kindvriendelijke versie voorzien. In de kinderversie willen we onze jeugd spelenderwijs laten kennismaken met het aanbod vanuit de gemeente. Het is een spel voor meerdere spelers, dus we hopen dat onze dorpsgenoten samen het avontuur aangaan.”

 

Betrokkenheid en participatie

“Met dit bordspel willen we zoveel mogelijk Pepingenaren laten nadenken en meedenken over onze gemeente. Inspraak, participatie en betrokkenheid staan dan ook centraal in het programma waarmee we binnenkort naar de Pepingse kiezers trekken. De dialoog met onze inwoners, die we begonnen zijn in het begin van deze legislatuur, willen we blijven verder zetten. Teveel beslissingen werden de voorbije jaren boven de hoofden van onze burgers genomen, vaak zonder democratische grondslag. Uit onze dagelijkse contacten, uit de Burgercafés die we vorig jaar organiseerden en uit de Grote Pepingse Enquête waarmee we als enige fractie in Pepingen onze burgers bevroegen, bleek dat er de voorbije 2 jaar een hoge nood ontstaan is aan meer burgerparticipatie en transparantie over beslissingen. Ook de Gemeentemonitor van de Vlaamse overheid bevestigt dat. Lijst van de Burger wil dat tij keren en terug voluit gaan voor een open, positief en opbouwend bestuur.”

 

Hoe werkt het ?

Het bordspel zal deze week bij elk gezin in Pepingen in de bus vallen. In ‘Pepingen in Ganzenpas’ wordt de gemeente op 63 vakken afgebeeld in vier seizoenen. Er zijn witte nummers (neutraal), gele nummers (kennisvragen) en paarse nummers (politieke gebeurtenissen in de volwassen versie ; raadseltjes in de kinderversie). Wie de bal mis slaat op politiek vlak, komt in het moeras terecht. 

In de versie voor volwassenen zijn er telkens drie antwoorden mogelijk per vraag. In de kinderversie zijn er aparte, vereenvoudigde vragen voorzien. Wie juist antwoordt, mag twee vakken vooruit gaan. Wie fout antwoordt, moet twee vakken achteruit gaan. 

 

Een vraag kan bijvoorbeeld zijn : In Pepingen is er een Palokenstraat, maar wat betekent een ‘Paloken’ ? Mogelijke antwoorden zijn dan : een werktuig/roerder ; een simpel iemand ; een wilde pruim.In de kinderversie zijn er vragen als : Door wie werd de workshop ‘Programmeer je eigen robot’ georganiseerd ? Mogelijke antwoorden zijn : de Nerds ; de Digitale Wolven ; de Computerfreaks.

Via de vragen over politieke gebeurtenissen wordt positieve en opbouwende politiek beloond. Omgekeerd wordt negatieve politiek verwezen naar het moeras.

 

Meer info ?

René De Vos - 0475 80 46 47

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 jun 2018
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 07 nov 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 11 okt 2018
Sam Herremans | 11 okt 2018

archief