Een dorpsfeest in BOGAARDEN is al 40 jaar lang een sociaal gebeuren

Een dorpsfeest in BOGAARDEN is al 40 jaar lang een sociaal gebeuren

Bogaarden_dorpsfeest_a_
Een boeiende affiche voor een 40ste verjaardag. Er is opnieuw vuurwerk,... Joepie. Foto © Marc Sluys
 
Affiche2018-3
 

Al 40 jaar houdt het feestcomité van Bogaarden het landelijke dorp aan elkaar. Donderdagavond wordt het jubileum met de medewerkers gevierd. De dorpsfeesten zullen een topper worden met een leuk programma voor jong en oud. "De mensen buiten krijgen, ze met elkaar laten samenwerken en vriendschap smeden, is één van de hoofddoelen van onze organisatie. We steunen als dorpscomité de vele verenigingen, promoten het 'volkse', zorgen voor de ambiance en sponsoren ook de activiteiten van de verenigingen tijdens het jaar. Iedereen heeft een TV, internet,... Het sociale in een dorp is sterk achteruit gegaan. We leerden uit onze dorpsfeesten dat de mensen nog meer behoefte hebben aan sociaal contact, in vergelijking met vroeger. Gedurende de afgelopen 40 jaar brachten we de aanwezigen een gevarieerd programma met veel oog voor de kinderen, de ouderen maar ook voor het sportieve, het culturele.", vertelt voorzitter Dirk Paridaens.

Dorpsfeesten Bogaarden heeft met een verjongde ploeg niet te klagen van de hulp van medewerkers. "In ons bestuur hebben we een gezonde overbrugging tussen jonge mensen en oudere bestuursleden. We zijn een groep van mensen die over de leeftijdsgrenzen heen aan elkaar hangen. Tijdens de feesten organiseren we activiteiten voor alle leeftijden. Hierdoor komt het dat jong en oud zich aangesproken  voelt om mee te helpen aan één van de verschillende activiteiten tijdens de drie dolle dagen van Bogaarden. De formule van de feesten: een aanbod voor jong en oud. We proberen voor alle leeftijdsgroepen iets te brengen. Dit is gezond. Het programma-aanbod gaat van de allerkleinsten, van kinderanimatie en clowns, naar volksspelen. Voor de ouderen is er een kaartspel en de duivenwedstrijd, volksmuziek en dingen uit de tijd van toen.", stelde Dirk Paridaens.

De activiteiten zijn gratis, dat maakt het moeilijk om uit onze kosten te geraken. We blijven bij winst onze verenigingen die meehelpen belonen met een deelname in de winst. Bogaarden werd zo een klein dorp maar met een groot verenigingsleven en een pak aan activiteiten. Daar mogen we fier over zijn.", vertelde voorzitter Dirk Paridaens.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 jul 2018
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 11 mrt 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 01 mrt 2019
Marc Colpaert | 24 feb 2019

archief