PEPINGEN - Maatregelen ter bevordering van de verkeersveiligheid in de Kiethomstraat en in Beert.

C21

PEPINGEN - Maatregelen ter bevordering van de verkeersveiligheid in de Kiethomstraat en in Beert.

Pepingen

 In zitting van 17/7 besliste de gemeenteraad van Pepingen om de toegang tot de Kiethomstraat in Beert te beperken tot landbouwvoertuigen, voetgangers, fietsers, ruiters en uiteraard de inwoners.

De Kiethomstraat is een straat van +/- 500 meter en ze ligt in het verlengde van de Beertsestraat op het grondgebied van Halle.

In zitting van 22/5/2018 had de gemeenteraad van de Stad Halle reeds een gelijkaardige maatregel beslist voor de Beertsestraat.

Vandaag wordt deze ruilverkavelingsweg gebruikt als een zeer drukke sluikweg naar Halle en vooral naar de kantoren van Colruyt. Honderden wagens rijden ‘s morgens en ‘s avonds door de Kapellestraat, de Grimmingenstraat en het Beertse centrum.

Met deze maatregel wil Pepingen enerzijds de leefbaarheid van heel Beert verbeteren. Anderzijds willen we het fietsverkeer naar Halle aanmoedigen door mee te zorgen voor een snelle en veilige verbinding.

Met deze maatregel komen we ook tegemoet aan een sinds jaren meegaande vraag van de fietsersbond, maar ook van tal van Pepingenaren die met de fiets naar Halle willen gaan werken.

De maatregelen zullen ingang vinden vanaf september, nadat Halle de Beertsestraat eerst hersteld zal hebben. De Kiethomstraat op grondgebied van Pepingen behoeft momenteel geen herstelling.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 jul 2018
Devogeleer Emile
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief