61ste editie van de Halfoogstfeesten BELLINGEN

C21

61ste editie van de Halfoogstfeesten BELLINGEN

Img_3236
61ste editie van de Halfoogstfeesten in nieuwe leest. Foto © Marc Sluys
 
1531099978
 

De 61ste editie van de Halfoogstfeesten is opnieuw een combinatie van traditie en nieuwe dingen. In ons restaurant en op ons zomerterras kan u gedurende 4 dagen terecht voor een dampende kom mosselen en veel ander lekkers. Zomerse after work ritmes op donderdag en metal op vrijdag. Op zaterdag wordt Bellingen het paradijs op aarde.. Jogging en taalgrenswandeling zijn blijvers en we laten u ook kennismaken met Poledance.

Zondag gaan we "back to our roots" van 1958 tot 2017: 60 jaar Bellingse muziekgeschiedenis in één avond. Gebracht door een aantal van onze "resident dj's" van vroeger en nu. En zingen zullen we ook doen. Ter ere van onze voorzitter.  Ons Halfoogstterrein wordt dit jaar volledig gerestyled. Geheel in de sfeer van Back to paradise. En bij regenweer altijd lekker droog. 
Alle info op http://www.halfoogstfeestenbellingen.be

26 JULI 2018 - AFTER WORK FESTIVAL Zin in een ontspannen avondje uit met collega's of vrienden? Even de riem er af in een ongedwongen sfeer? Optredens en lekker eten? Summer vibes? Een gin-tonic of een pastis van eigen Pepingse bodem (Ground Control)? Een dampende kom mosselen? De Halfoogstfeesten en De Bascule slaan de handen terug in mekaar om er een aangenaam avondje van te maken. Starten doen we om 17u30 op het zomerterras van de Halfoogstfeesten.Toegang is gratis!!

Wie met 5 komt eten krijgt een flesje cava cadeau. Ter plaatse te consumeren, natuurlijk. Een berichtje via facebook of info@halfoogstfeestenbellingen.be is voldoende. Doen!

27 JULI 2018 - THROWBACK METAL

Zondag 29 juli 2018

DE 22e TAALGRENSWANDELING – hét Pajotse wandelfeest boordevol primeuren!

Taalgrenzen is al jaren hét wandelbegrip in het Pajottenland, het Roman Païs en de Zennevallei. Taalgrenzen is meer dan wandelen, het is binnendringen in de natuur, proeven van wat de streek te bieden heeft en genieten van primeuren. En of er deze ook weer zullen zijn. Een rustpost in de kerk van Bellingen én voor het eerst een 60 km afstand. Dat wordt weer smullen...

Het parkoers
De taalgrenswandeling is de natuurwandeling bij uitstek. Het accent van de organisatie ligt op het parkoers ! Elk jaar weer slagen de organisatoren erin de wandelaar nieuwigheden in het Pajottenland en het Roman Païs aan te bieden. De basisideologie van de wandeling is om zo veel mogelijk grote wegen te ontwijken.

Achter elke bocht wordt de wandelaar verrast en krijgt vrijgemaakte paden onder de voeten geschoven, doorkruist eenmalig geopende weilanden, trekt dwars door bos en veld en doorkruist verschillende privé domeinen en natuurreservaten. Zacht golvende landschappen, heuvellende velden, slingerwegen, bescheiden dorpjes weggedoken in valleien of op hoogten,... de ideale mix voor een prachtwandeling!

De proeverijen
De wandeling richt zich niet enkel tot de geoefende sportwandelaar. Wandelclub Bellingen probeert de wandeling voor iedereen aangenaam te maken. Een gewaardeerd initiatief zijn de streekproeverijen in de diverse controleposten. Verschillende handelaars en producenten bieden hun waren aan langsheen het parkoers. Ook dit jaar bieden we op elke controlepost proeverijen aan. Wandelaars kiezen of ze al dan niet datgene willen proeven wat aangeboden wordt.

De trajecten
Voor elk wat wils! Er zijn tochten van 7 / 10 / 15 / 20 / 25 / 32 / 42 / 50 en 60 kilometer. Tijdens het parkoers zijn verschillende rustposten voorzien waarvan een aantal in de vrije natuur (hier neem je best de tijd om even rond te kijken en stil te genieten van het wondermooie Pajottenland en Roman Païs. In de rustposten kan men drank en broodjes bekomen. Er zijn ook telkens toiletten voorzien.

Deelname
Inschrijven kan vrij tussen 7 uur en 15 uur (6 h voor de 42 km of 50 km of 60 km). Voor de 60 km stopt de inschrijving om 9 uur, de inschrijvingsstop voor het 42 en 50 km traject is bepaald om 9 h, de 32 km om 11.00 uur, voor de 25 km schrijf je best in voor 13.00 uur.

De aankomst dient bereikt voor 18.00 uur.
Deelname bedraagt 1.50 euro (leden van de wandelsport Vlaanderen en de FFBMP betalen 1.10 euro op vertoon van hun lidkaart) De vereniging heeft daarenboven nog diverse andere activiteiten waaraan de leden vrijblijvend kunnen deelnemen.

Je ontvangt 8 maal per jaar het mooi geïllustreerd tijdschrift "Gezond op Stap" uitgegeven door de wandelfederatie. Daarbovenop krijg je het clubblad met praktische informatie. Via de club heb je ook de mogelijkheid tot aankoop van de jaarlijkse nationale wandelgids "walking in Belgium" aan een uitzonderlijk laag tarief.

Wenst u aan te sluiten bij onze wandelclub, geef ons een seintje!

INFO : Pol CLEMENT (0475.25 05 30) of Eric Wieme (0495.51 50 22) of via www.wchvbellingen.be

Zondag 29 juli 2018 wordt een speciale avond.

We dragen hem volledig op aan onze overleden voorzitter, Marcel Seghers. Geen groter eerbetoon voor hem dan dit te doen via muziek.

En niet zomaar muziek. We maken die avond een keuze tussen liedjes van artiesten en groepen die de laatste 60 jaar in Bellingen optraden. Muziek van artiesten en groepen die hij als voorzitter ontmoette en onder wiens contracten hij zijn handtekening zette.

Verrassende muziek ook. Van Mud en Rubettes tot Golden Earring.en Fisher Z. Van Ferre Grignard en Adamo tot Raymond van het Groenewoud en Wim de Craene. Van Axel Red en K's Choice tot Marva en Sandra Kim. Van Clouseau en de Kreuners tot Gorki en de Mens. Van Will Tura en Eddy Wally tot Paul Severs en Willy Sommers. Van K3 tot Samson en Gert. En zo kunnen we nog heel lang doorgaan.

En we doen dit niet alleen. We doen dit samen met onze huisdj's van weleer en nu: Life Sound, Michel Desmet, Dj Chris ( ex Roots), Sunday Night, Dj Bart, Super Express, De Flippo's, Dj Trilicia,..

Jingles zullen afgestoft worden, bindteksten opnieuw ingeoefend. Van "going back in time tot the sound of the nation" tot "herinnert u zich deze nog?". Eén voorwaarde: de playlist bestaat enkel uit "Bellingse" artiesten.

"Bellingen Zingt" wordt de rode draad doorheen de avond. U kan zich dan volledig laten gaan op de mooiste meezingliedjes die in Bellingen ooit de revue passeerden.

En de cafébazen vraagt u zich af? Meer dan ooit alive and kicking. Oordeel zelf maar: De Bascule, Het Dravershof, Mong Blok, Café Terlinden, De Vaantjesboer, De Herberg, café Bidon, Den Toren. Veel mannen met, maar ook zonder baard, vrouwen met pit. Ze zullen geheel tot uw dienst staan.

En zeker niet onbelangrijk: de ingang is geheel gratis.

1958 – 2018 : 60 jaar Bellingse muziekgeschiedenis in één avond . Voor onze voorzitter, voor Marcel.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 jul 2018
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief