PEPINGEN - Op Haloweentocht met 'Natuurbelevingshoeve JoLi in Heikruis'

PEPINGEN - Op Haloweentocht met 'Natuurbelevingshoeve JoLi in Heikruis'

Dsc_3998_01__large_
 
Dsc_3988_01__large_
 
Dsc_4008_01_01__large_
 

 Nu zaterdag 27 oktober starten we vanaf 16u met onze eerste grote buitenactiviteit namelijk een heuse Haloweentocht. Om 16u starten we (doorlopend tot +/- 19u) met een workshop knutselen voor de kids. Tijdens de wandeling, startuur vrij te bepalen door de deelnemers, gaan we wat griezelen en er staat ook een trick or treat op het menu. De kinderen kunnen bij een aantal gezinnen aanbellen en zullen er voorzien worden van lekkere snoepjes. De tocht duurt ca. 1u (net geen 3km). Inschrijven is niet noodzakelijk. Prijs om deel te nemen bedraagt 5 euro/pp, kinderen kleiner dan 1m nemen gratis deel.

Eens terug op de hoeve voorzien wij al wat lekkers is (gepofte kastanjes, marshmallows smelten in het vuur, broodje met pens, …) en de traditionals pompoensoep, glühwein, onze streekbiertjes en diverse soorten jenever.

Voor allen die zin hebben in een ontspannen wandelavond of wie gewoon zin heeft om te genieten van lekkers op onze hoeve, allemaal welkom op zaterdag 27 oktober vanaf 16u Terlindenstraat 1, 1670 Heikruis.

Voor meer info kan u bij ons terecht op info@jolihoeve.be of www.jolihoeve.be

Liesbeth Christiaens opende samen met haar man Johan De Weweire op 10 juni hun natuurbelevingshoeve JoLi, Terlindenstraat 1 te Heikruis. Zij zijn in 2015 van Bellingen naar deze hoeve in Heikruis verhuisd omdat ze wat ruimer wilden gaan wonen met op dat moment 4 kinderen (ondertussen 5). De hoeve met 1,5ha grond was iets ruimer dan waar ze zelf naar op zoek waren. En zijn aan de verbouwingswerken begonnen in februari 2015 en verhuisde eind juni 2015.

Groot was de verbazing in de maanden juli, augustus en september door de verscheidenheid aan fruit, planten en bomen in hun “grote tuin”. Momenteel beschikken ze over een 20tal fruitstruiken en een 50tal fruitbomen, voornamelijk hoogstam. Ook maken ze gebruik van natuurlijke zuivering d.m.v. een rietveld en 2 poelen die ons water zuiveren en afleiden naar de nabij gelegen beek. In 2016 zijn ze begonnen met het maken van confituur (17 soorten) en appelsap voor eigen gebruik.

In 2018 werd JoLi (Johan & Liesbeth) opgericht.

De bedoeling van Liesbeth en Johan is om bij hen thuis een plekje te creëren waar de mensen kunnen ontspannen in de natuur. De natuur bij hen thuis maar ook de natuur die de hoeve omringd.

Er worden workshops voor kinderen en volwassen georganiseerd, wandelingen, fietstochten met telkens de hoeve als uitvalsbasis en eindpunt. Ook scholen aantrekken en zomerkampen organiseren staat op de planning.

In de weiden hebben zij ook mini paarden, mini ezels, kippen, schapen, geiten, konijnen (Vlaamse reuzen) en varkentjes die, ook volgens principe, allemaal samen in harmonie leven. Deze kleine kinderboerderij is nog aangevuld met een speelweide en een speels blote voetenpad.

'Ikzelf ben van opleiding kleuterjuf met een gezonde en ruime interesse voor psychologie. Kinderen zijn mijn passie, getuige het feit dat we zelf 5 kinderen hebben.

Onze confituur en appelsap verkopen wij nu op markten en wandelingen (deze laatste omdat dat voor mijn man een natuurlijke habitat is en omdat de mensen die aan wandelingen deelnemen ook wel artisanaal gemaakte producten kunnen appreciëren). Onze appelsap verkopen wij momenteel oa. aan de school Hartentroef in Pepingen' aldus Liesbeth. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 okt 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 15 mei 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 05 mei 2019
Devogeleer Emile | 19 apr 2019

archief