Megaschilderij uit het Pajottenland in school HEIKRUIS

Megaschilderij uit het Pajottenland in school HEIKRUIS

Schilderij
Jan Vankeerberghen zorgde voor het schilderwerk. Foto Ingezonden
 

 Een dorpsschool midden in het landelijke Heikruis omgeven door velden met paarden en koeien en dus dacht de school dat het leuk was om de speelplaats te verfraaien met een megaschilderij die een  boerderijtafereel uit het Pajottenland weergeeft . “Op vraag van de directie en de leerkrachten hebben we geprobeerd om zoveel mogelijk inheemse dieren in beeld te brengen” zegt kunstenaar Jan Vankeerberghen. We zien allemaal dieren die in het Pajottenland leven.

Naast de vele diertjes zien we ook de boer en de boerin aan het werk en hun spelende kinderen op de boerderij. In de verte zien we het dorpscentrum liggen van Heikruis met o.a. hersteloord - rust- en Verzorgingstehuis Mater Dei en de kerk van Heikruis.
Het werk is een met waterverf gemaakt schilderij dat werd bewerkt met chinese inkt en tekenpotlood. Hierdoor heeft het erg frisse en levendige kleuren, hier en daar zitten er ook grappige zaken verwerkt. Zo zien we een wel erg gekke ezel en rijdt er een grappige tractor rond met grote ogen! De kinderen beleven er nu al uren plezier aan tijdens de speeltijd maar zelfs tijdens de lesuren is dit leuk leermateriaal geworden. Dit werd mogelijk gemaakt door sponsoring van de ouderraad van de school. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 nov 2018
Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 15 mei 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 05 mei 2019
Devogeleer Emile | 19 apr 2019

archief