PEPINGEN - LVB steunt Dopjesactie

PEPINGEN - LVB steunt Dopjesactie

Lvb_steunt_dopjesactie_03_-_in_volle_actie
 
Lvb_steunt_dopjesactie_04_-_guy_derijcke
 
Lvb_steunt_dopjesactie_07_-_ook_de_kerstman_hielp_een_handje
 

Het hele jaar door worden in Pepingen plastic dopjes verzameld, en niet zomaar. Voor het 5de jaar op rij gaat de opbrengst van de Dopjesactie naar het Belgische Centrum voor Blindegeleidehonden vzw. Al van bij het prille begin van de Dopjesactie steken de besturen van LVB – Lijst van de Burger, Vrije Gepensioneerdenbond Pepingen en Open VLD Pepingen op dit weekend graag een handje toe. Zowat 8 ton dopjes werden gesorteerd. 

 

Voor het 5de jaar op rij zet LVB Pepingen mee de schouders onder de 5de Dopjesactie ten voordele van het Belgische Centrum voor Blindegeleidehonden vzw. Deze actie kende op 15 en 16 december opnieuw haar hoogtepunt met een heuse 24-uren sorteermarathon. De uitdaging? Nog minstens 8.000kg gebruikte plastic dopjes verzamelen en sorteren, ofwel voldoende om de opleiding van 1 puppy tot blindegeleidehond te sponsoren.

 

Warm hart

Al het hele jaar door verzamelen we met LVB Pepingen zoveel mogelijk dopjes in. Onder andere in de gemeentezalen en culturele centra van Pepingen kan je ze het hele jaar door kwijt, maar ook bij verschillende organisaties zoals het Woonzorgcentrum Henri Vander Stokken. LVB Pepingen steunt de Dopjesactie al van bij het prille begin vijf jaar geleden. Toekomstig schepen en voorzitter van de gemeenteraad Saskia Beeckmans: “We kennen Pepingen als een gemeente met een warm hart. Dat zien we zeker rond de kerstperiode en de Warmste Week, maar komt nog meer tot uiting in alle inspanningen doorheen het jaar. Deze sorteermarathon is misschien het hoogtepunt, maar we willen iedereen bedanken die gedurende 365 dagen zijn spreekwoordelijke duit in het zakje deed.“

 

Gezellige bedoening

Toekomstig burgemeester Eddy Timmermans: “Eind november lanceerden we nog een ultieme oproep aan alle Pepingenaren om hun dopjes binnen te brengen. Verzamelpunt was zaal De Kring in Bellingen op zaterdag 15 december, waar op dat moment het Kerstfeest van de Vrije Gepensioneerdenbond Pepingen doorging. Deze laatste lading voegden we bij de rest. Zo konden we met een aanzienlijk aantal dopjes arriveren voor onze shift op de sorteermarathon in Horta Ternat. Traditioneel nemen we de uiterst vroege shift van de sorteermarathon, omdat er daar in verhouding minder kandidaten zijn. Fantastisch dat Horta hier jaarlijks een hangar voor ter beschikking stelt. We waren uiteraard ook tevreden dat andere politieke fracties ingingen op onze oproep en daags ervoor hun medewerking bekend maakten. Voor ons temeer een bewijs dat er in de toekomstige gemeenteraad opnieuw positief kan samengewerkt worden aan goede ideeën.”

 

“Het is bovendien altijd een heel gezellig weekend. Vooral in de vroege uurtjes! Dat is voor ons natuurlijk ook een argument om hier al voor de vijfde keer met plezier aan deel te nemen.” besluit Eddy Timmermans.

 

Meer info over de Dopjesactie?

www.ternatdoptmee.be

 

Meer info over LVB – Lijst van de Burger?

www.lvb-pepingen.be

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 dec 2018
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 30 mei 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 15 mei 2019
Sam Herremans | 05 mei 2019

archief