PEPINGEN – VZW Mater Dei hield infoavond over de bouwvoorstellen voor het nieuwe woonzorgcentrum.

PEPINGEN – VZW Mater Dei hield infoavond over de bouwvoorstellen voor het nieuwe woonzorgcentrum.

Dsc_8081_01__large_
 
Dsc_7922_01__large_
Directeur Mark Hautekiet
 
Dsc_7924_01__large_
Marc De Dobbeleer Voorzitter ven de raad van bestuur
 
Dsc_7926_01__large_
 
Dsc_7928_01__large_
 
Dsc_8065_01__large_
 
Dsc_8067_01__large_
 
Dsc_8096_01__large_
Met de nieuwbouw word ook de tuin opgefrist en verdwijnen de zieke bomen
 
Dsc_8102_01__large_
 
Dsc_8087_01__large_
 
Dsc_8128_01__large_
 
Dsc_8137_01__large_
 

 De raad van het bestuur van het Woonzorgcentrum Mater Dei nodigde de bewoners, het gemeentebestuur, actiecomité en alle betrokken actoren om in gesprek te gaan betreffende de bouwvoorstellen van het nieuwe Woonzorgcentrum. Het Woonzorgcentrum Mater Dei had eerder al een bouwproject voor gesteld maar deze plannen werden op 27 maart 2018, nadat beroep werd aangetekend door het actiecomité opzij geschoven en werd er gezocht naar een nieuw bouwproject.

Het huidige gebouw dat eigendom is van het aartsbisdom Mechelen-Brussel, voldoet niet meer aan de veiligheidsnormen en kreeg een negatief advies van provinciale stedenbouw.

30 jaar geleden werden reeds dure renovatie verbouwingen uitgevoerd aan het gebouw maar het is nu te versleten en het laat niet meer toe om het te renoveren tot een woonzorgcentrum dat voldoet aan de hedendaagse eisen.

De VZW Mater  Dei had eerst plannen om de huidige gebouwen waaronder het klooster en de kapel te slopen om in de plaats een modern woonzorgcentrum in de vorm van een Vierkants hoeve te bouwen.

Deze plannen stuitte op veel verzet van het buurtcomité ‘Red het Klooster’ die in beroep gingen en werd de bouwvergunning geschorst door de raad voor Vergunningsbetwistingen.

De directie van het Woonzorgcentrum Mater Dei lichte gisterenavond drie nieuwe bouwprojecten voor, eentje in de vorm van een L, eentje in de vorm van een S en eentje in de vorm van een U.

De voor en nadelen van elk project werd door voorzitter van de raad van bestuur, Marc De Dobbeleer uitbundig uitgelegd en liet op het einde van de avond alle aanwezigen stemmen.

De komende weken zal de directie de keuze van de bewoners analyseren, waarna er een definitieve beslissing komt en tegen januari 2019 uiteindelijk kan gestart worden.

“ Deze procedureslag heeft de VZW Mater Dei veel geld en tijd gekost en wij kunnen het niet aan om dit nog eens te moeten doorstaan. De inkomsten van het Woonzorgcentrum zijn een deel van subsidies en een groot deel van de activiteiten tijdens het jaar waar veel vrijwilligers klaar staan voor het welzijn van de bewoners” aldus Directeur Mark Hautekiet. Die nogmaals beklemtoonde hoe belangrijk deze nieuwbouw wel is voor de 100 tal bewoners en evenveel verzorgers die er tewerkgesteld zijn. En of dat nu met een plat dak is of met een zadeldak, het belangrijkste is dat de kosten niet zullen gedragen worden door de bewoners zelf.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 dec 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 23 jun 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 30 mei 2019
Devogeleer Emile | 15 mei 2019
Sam Herremans | 05 mei 2019

archief