Gemeente Pepingen investeert in nieuwe graafmachine en ontwikkelingshulp

Gemeente Pepingen investeert in nieuwe graafmachine en ontwikkelingshulp

Pepingen
 

Tijdens de Pepingse gemeenteraad van dinsdag 29 januari beslisten de raadsleden om te investeren in een nieuwe graafmachine voor de gemeentearbeiders, alsook om Oxfam te steunen in haar missie om de hongersnood in Jemen aan te pakken.

De huidige graafmachine van de gemeentediensten is nu reeds enkele maanden onherstelbaar kapot en was dus dringend aan vervanging toe. In samenspraak met het personeel dat de machine zal moeten hanteren, koos de gemeente voor een compact en bedrijfsklaar model.

“We willen met LVB – Lijst van de Burger blijven investeren in de machines en het materieel van onze gemeentediensten om hen zo efficiënt mogelijk te kunnen laten werken. Bovendien waren de gemeentearbeiders zelf vragende partij voor dit type graafmachine.”, aldus burgemeester Eddy Timmermans. “Goed materieel is de basis van goed werk. Dat hebben onze werklui de laatste dagen en weken des te meer bewezen wanneer ze onze wegen veilig en sneeuwvrij maakten tijdens de winterprik. Waarvoor we hen graag nog eens uitdrukkelijk willen bedanken.”.

De gemeente en CD&V Pepingen steunen Oxfam Solidariteit voor projecten in Jemen.

Tijdens de gemeenteraad van dinsdag 29 januari 2019 deed de CD&V-fractie een voorstel om 300 euro vanuit de gemeente te doneren aan Oxfam Solidariteit voor de projecten in Jemen. Het voorstel werd unaniem aanvaard.

 

Dagelijks zien we op TV schrijnende beelden uit Jemen. Het armste land in het Midden-Oosten kent momenteel de grootste humanitaire crisis ter wereld. Sinds de oorlog in maart 2015 worden miljoenen kinderen en volwassenen geconfronteerd met geweld, ziekte en ondervoeding.

 

Overleven kan enkel met hulp van liefdadigheidsorganisaties. Oxfam is, samen met andere NGO’s, aanwezig in heel Jemen en tracht, ondanks de chaos toegang te krijgen tot de meest getroffen gebieden. Naast het inzetten op drinkbaar water, medicijnen en voedsel, maakt Oxfam tevens middelen vrij voor het bouwen van sanitaire voorzieningen.

 

Elke euro is vandaag van levensbelang daarom stelde de CD&V-fractie voor om vanuit de gemeente 300 euro te storten voor het project Jemen aan Oxfam Solidariteit.

 

CD&V-fractie stelde ook aan de andere fracties voor om het voorbeeld van hun partij te volgen. CD&V Pepingen stort een bijkomend bedrag van 150 euro aan Oxfam Solidariteit.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 jan 2019
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 26 jun 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 25 jun 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 23 jun 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 30 mei 2019

archief