PEPINGEN - Elingen Wordt het Mekka van elke wandelaar

PEPINGEN - Elingen Wordt het Mekka van elke wandelaar

Image3
 

Zondag 10 februari fungeert Elingen opnieuw als wandelgastdorp. De natuurliefhebbers, de sporadische, de genieters, de getrainden, de profi’s … gastheer wandelclub Halfoogstvrienden Bellingen heeft weerom voor elk wat wils voorzien.

 

WAAR DE NATUUR TELT

De 12e ‘Het Pajottenland op zijn mooist tochten !’ geven de stappers de gelegenheid om de schoonheid van Elingen en omgeving te (her)ontdekken. 

De organisatie tracht ook nu weer zijn reputatie alle eer aan te doen, een natuurwandeling bij uitstek, een tikkeltje ondeugend en avontuurlijk.  

 

Elk jaar weer slagen de organisatoren erin de wandelaar nieuwigheden in het Pajottenland aan te bieden. De basisideologie van de wandeling is om zo veel mogelijk grote wegen te ontwijken.  

Achter elke bocht wordt de wandelaar verrast en krijgt vrijgemaakte paden onder de voeten geschoven, doorkruist eenmalig geopende weilanden, trekt dwars door bos en veld en doorkruist verschillende privé-domeinen en natuurreservaten.   Zacht golvende landschappen, heuvelende velden, slingerwegen, bescheiden dorpjes weggedoken in valleien of op hoogten, de ideale mix voor een prachtwandeling!  

Voor elk wat wils!  Er zijn tochten van 7 / 10 / 15 / 20 / 25 / 32 / 42 en 50 kilometer. Inschrijven kan vrij tussen 7 uur en 15 uur. De aankomst dient bereikt voor 18.00 uur. 

 

PARKEERPLAN

Wandelclub Bellingen is zich ervan bewust dat rond het mooie Elingen niet meteen veel parking voorhanden is. 

In samenwerking met de buurtbewoners, de politie en de burgemeester werden oplossingen gezocht.

 

Een plan werd opgesteld om het én de buurtbewoners draaglijk te maken én de wandelaar comfortabel te maken.

De Lennikstesteenweg wordt deels een éénrichtingsstraat. Er kan gereden worden van Halle naar Lennik, één zijde wordt volledig parkeerzone. Een shuttlebusje brengt de wandelaars richting startzaal. Omleidingen werden voorzien.

Het parkeerplan kan worden geraadpleegd via de website. 

 

PAJOT WALKING CHALLENG

Het lijkt al traditie, toch is het nog maar de tweede keer dat Wandelclub halfoogstvrienden Bellingen en wandelclub Heidetochten Gooik de PAJOT WALKING CHALLENGE organiseren.

Tijdens de eerste succesvolle editie brachten net geen 100 wandelaars de challenge tot een goed eind. Mooier nog, zo’n 400 verschillende wandelaars namen 1 of meer keren deel aan een 50 of 60 km afstand door onze contreien. We mogen onze regio terecht ‘het paradijs’ van de lange afstandswandelaar noemen.

Het criterium kreeg de naam ‘250 km Pajot walking challenge’. Over 5 verschillende organisaties legt de wandelaar telkens 50 km af en genieten van omzeggens alle mooie hoekjes van het Pajottenland en een deel van de Dender- en Zennevallei en het Roman Païs. Elingen is de eerste manche van dit niet-competitieve criterium. 

 

Deelname aan minstens 4 tochten wordt beloond met een Pajotse mand streekproducten, deelname aan de 5 tochten met een maxi-streekproductenmand. 

Alle info vind je via www.wchvbellingen.be 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 feb 2019
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 26 jun 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 25 jun 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 23 jun 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 30 mei 2019

archief