Wandeldag: De kapel van de Heilige Familie of “pestkapel” van Termeren

Wandeldag: De kapel van de Heilige Familie of “pestkapel” van Termeren

Wandeldag_28_april__2019
 
Wandeldag_28_april__2019
Foto ingezonden
 

 Wandeldag: De kapel van de Heilige Familie of “pestkapel” van Termeren op 28/04/19

 De heemkundige kring vzw Bellingahaim organiseert samen met Pasar een wandeldag langs het gehucht Termeren. We passeren oa de “ pestkapel”, een kapel die opgericht werd in 1861. De kapel werd door de bewoners van het gehucht Termeren opgericht en in 2011 opnieuw opgeknapt. De pest, die in de 13de en 14de eeuw miljoenen slachtoffers maakten en in de daaropvolgende eeuwen geregeld opnieuw toesloeg, teisterde 150 jaar geleden ook Pepingen. De kapel vertelt een hele geschiedenis over Pepingen. Dank zij een zonnemonstrans uit de Sint-Martinuskerk van Pepingen en een gedachtenisprentje beide uit 1861 het bouwjaar van de kapel, weten we dat deze kapel werd opgericht als dank voor het gespaard blijven van een besmettelijke ziekte uit die periode.” Tijdens de wandeling bezoeken we de kapel en genieten we van het omliggende landschap.

De wandeling start om 14u00 stipt op de parking van o.c. Ter Loo, Kareelstraat 21 te 1674  Bellingen.  De duur van de wandeling is  ongeveer 2u voor de lange wandeling (8,2 km) en  1,5u voor de korte wandeling (6,3 km). Na de wandeling kan u in o.c. Ter Loo genieten van een frisse pint en heerlijk stuk taart. Van harte welkom!

Bezoek zeker ook de boekenstand van Bellingahaim want met trots stellen wij u een nieuwe publicatie voor: “Toponymie van Groot-Pepingen” door Viktor Decorte en Eva Hauwaert. In deze bundel geven ze een verklaring van de straat- en plaatsnamen in Pepingen en de deelgemeenten Beert, Bellingen, Bogaarden, Elingen en Heikruis. Er werd ook een stratenplan toegevoegd zodat deze bundel een handig instrument wordt tijdens uw toekomstige wandelingen en u onze omgeving nog beter kan verkennen en leren kennen.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 apr 2019
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief