“Kunst in Pepingen” bezoekt het museum Insel Hombroich

“Kunst in Pepingen” bezoekt het museum Insel Hombroich

Fotoinselhombroich
 

Op 19 mei bezoekt “Kunst in Pepingen” het museum Insel Hombroich een bijzondere plek, ver weg van het hectische alledaagse leven.  Een plaats die uitnodigt tot verpozen en een zinnelijke ervaring met kunst en natuur te beleven. 

Het museum heeft als motto „kunst parallel aan de natuur" met als doel de kunstverzameling in verschillende paviljoenen in dialoog met de omliggende natuur te presenteren. Het motto voor het museum werd ontleend aan een tekst van Paul Cézanne, die ook zijn kunst in relatie tot de natuur wilde zetten.

In dit areaal vind je diverse landschapstypes, zoals Engelse tuinen, natte biotopen en terrassen waarin tentoonstellingspaviljoenen zich bevinden. De kunstverzameling bestaat uit werken van o.m. Arp, Calder, Cézanne, Chillida, Corinth, Fautrier, Klein, Matisse, Picabia, Rembrandt, Schwitters, en ook beelden van de Khmer en antieke kunst uit China. Er werd een bijzonder tentoonstellingsconcept ontwikkeld. In tegenstelling tot wat elders gebruikelijk is, worden werken uit verschillende stijlperiodes en culturen zonder verdere uitleg met elkaar geconfronteerd. Zo kan je als bezoeker de kunst op intuïtieve manier op je laten inwerken, zonder alsmaar afgeleid te worden door kunstenaarsnamen, titels en jaartallen. 

De Langen Foundation

Op een nabij gelegen oude NAVO-raketbasis werden in de 2de helft van de jaren 90 van de vorige eeuw de bestaande gebouwen verbouwd tot ruimtes voor kunst en cultuur. De tentoongestelde kunstwerken en het architecturaal concept werden getoond op de 6de Biënnale van Venetië in 1996. 

Sedert september 2004 kan men op het terrein een speciaal door de Japanse architect Tadao Ando voor de Langen Foundation ontworpen tentoonstellingsgebouw bezoeken. Dit gebouw bevat de collectie van het echtpaar Viktor en Marianne Langen, bestaande uit traditionele Japanse tekenkunst en moderne schilderkunst.

We vertrekken om 7u aan het gemeentehuis van Pepingen. 

Bijdrage: 65 € - bij minimaal 34 deelnemers

Busreis, lokale gidsen inbegrepen. 

Informatie:

www.kunstinpepingen.be  

@: info@kunstinpepingen.be

tel: 02 396 28 17  Luk Wets.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 apr 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 14 okt 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 25 sep 2019

archief