PEPINGEN - Alleen verzorgingstafels voor Pepingse gemeentelijke openbare gebouwen

C21

PEPINGEN - Alleen verzorgingstafels voor Pepingse gemeentelijke openbare gebouwen

Verzorgingstafel5-01
 

Voor ouders met jonge kinderen is het niet altijd eenvoudig om een degelijke plaats te vinden om hun baby of peuter te verschonen. Daarom stelde de CD&V-fractie tijdens de gemeenteraad van 23 april 2019 voor om in alle gemeentelijke openbare gebouwen en niet-gemeentelijke zalen, waarmee de gemeente een gebruikersovereenkomst afgesloten heeft, een (opklapbare) verzorgingstafel te installeren. De aankoop van pictogrammen werd eveneens voorzien. 

 

Ook pleitte CD&V ervoor om hier aandacht aan te besteden bij elke toekomstige investering in infrastructuur bv. bij de verbouwingen van de zagerij, de sporthal,…

 

“Het gaat hier slechts om een kleine investering in bestaande infrastructuur, maar ze is gezinsvriendelijk en wij zijn ervan overtuigd dat vele jonge ouders dit voorstel waarderen.” zegt Peter Van Cutsem, gemeenteraadslid.

 

De meerderheid (Open VLD) dacht hier echter anders over en ging enkel akkoord om in de gemeentelijke openbare gebouwen verzorgingstafels en pictogrammen te voorzien. De polyvalente zaal in Pepingen, ’t Zaaltje in Beert, de Parochiezaal in  Elingen en het Ontmoetingscentrum Ter Loo in Bellingen werden geschrapt uit  de lijst. 

 

CD&V betreurt deze beslissing omdat precies deze infrastructuur veel gebruikt wordt voor activiteiten met gezinnen, zoals eetfestijnen, ledenvergaderingen, niet-commerciële activiteiten van verenigingen en gemeentelijke gezinsactiviteiten zoals binnenkort de ontdekkingsbrunch georganiseerd door Huis van het Kind Pajottenland en de gemeente. De aankoop van verzorgingstafels verhoogt ook het maximaal gebruik van deze gebouwen, specifiek voor de doelgroep van jonge gezinnen met kinderen. Daarom voorzag CD&V deze ondersteuning ook  voor de uitbaters van niet-gemeentelijke gebouwen. CD&V is van mening dat een gezins- en kindvriendelijk beleid meer is dan een vermelding in het infoblad of op sociale media,  samenwerking en ondersteuning is noodzakelijk.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 mei 2019
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief