PEPINGEN - Geen gemeentelijke afgevaardigde bij Intradura

PEPINGEN - Geen gemeentelijke afgevaardigde bij Intradura

Gemeentehuis
 

De eerste vier agenda’s van de gemeente- en OCMW-raden in 2019 sierden met meer dan 35 agendapunten voor het aanduiden van afgevaardigden in diverse intercommunales, vzw’s en intergemeentelijke verenigingen. Meer dan 60 “postjes” werden, zoals toepasselijk is, verdeeld onder gemeenteraadsleden en schepenen uit de meerderheid. Vanuit CD&V steunden wij al deze mandaten omdat wij het belangrijk vinden dat onze gemeente vertegenwoordigd blijft in deze verenigingen en zo de gemeentelijke belangen kunnen verdedigen.

 

Voor Intradura, ons afvalverwerkingsbedrijf, kon Pepingen geen rechtstreekse afgevaardigde aanduiden. Wel kon onze gemeente een oppositielid met raadgevende stem voordragen om in de raad van bestuur te zetelen, een unieke mogelijkheid om toch de Pepingse stem te laten horen in deze belangrijke intercommunale. Eén van de voorwaarden was dat dit oppositielid aangeduid werd met unanimiteit in stemmen binnen de gemeenteraad. Tot onze teleurstelling stemde een deel van de meerderheid tegen. Hierdoor zal er gedurende de komende zes jaar geen gemeentelijke afgevaardigde zetelen in het afvalverwerkingsbedrijf, wat o.a. het beheer doet van het containerpark. Hierdoor zal er ook niet vanuit onze gemeente mee over de toekomst van het afvalbeleid overlegd kunnen worden. 

 

De CD&V fractie betreurt deze beslissing van de meerderheid. We begrijpen niet hoe deze beslissing voordelig zal zijn voor de burgers van Pepingen. Evenmin begrijpen we hoe dit kan gekaderd worden in het voornemen van Open VLD Pepingen om met een schone lei te beginnen. Open VLD Pepingen laat liever de stoel leeg dan hem aan iemand van de eigen gemeente te geven.

 

Het welzijn van de burger gaat voor. Daarom zullen we ons eigen positief stemgedrag door deze situatie niet laten afhangen. We willen werkelijk werk maken van een constructief beleid met wederzijds respect. We roepen Open VLD Pepingen op om hun voornemen van constructief en positief beleid, niet enkel in woorden maar ook in daden waar te maken.

 

We willen wel aan de meerderheid een duidelijk signaal blijven geven en zullen bij de behandeling van agendapunten met mandaten in intercommunales, ons ongenoegen blijven uiten.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 mei 2019
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 26 mei 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 mei 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 08 mei 2020

archief