PEPINGEN – Brievenbus bpost blijft in centrum Heikruis

PEPINGEN – Brievenbus bpost blijft in centrum Heikruis

Dsc_0895__large_
 

Enige tijd geleden liet bpost weten dat het aantal brievenbussen per gemeente zou gereduceerd worden. Dat riep echter hier en daar vragen op, zo ook het verdwijnen van de brievenbus op de Molenhofstraat, nabij het Heikruise dorpsplein en RVT Mater Dei. Na tussenkomst van het gemeentebestuur en van RVT Mater Dei laat bpost nu weten dat die brievenbus zal blijven.

Burgemeester Eddy Timmermans: “De beslissing om de brievenbus in de Molenhofstraat weg te nemen was gebaseerd op tellingen van bpost. Blijkbaar werd deze brievenbus minder gebruikt dan de brievenbus in de Bautebrugstraat, aan de kruising met de Heikruisesteenweg. Op vraag van RVT Mater Dei, van enkele inwoners en van de gemeenteraad richtte het gemeentebestuur daarom eind mei een schrijven aan bpost. In een antwoord van 20 juni komen zij nu terug op hun beslissing. Bpost neemt onder andere de nabijheid van RVT Mater Dei en van het dorpscentrum mee in overweging. Het is nu de brievenbus in de Bautebrugstraat die verdwijnt. De brievenbus in de Molenhofstraat zal teruggeplaatst worden.”

De actie van het gemeentebestuur kwam er onder andere na een vraag vanuit de DVP-fractie. LVB Pepingen: “Zoals beloofd bij ons aantreden stelt de LVB-meerderheid zich constructief op, in daden en in de dialoog met burgers en met de andere fracties. Hoewel er door oppositie op sociale media makkelijk het tegendeel beweerd wordt, onderstrepen we met dit resultaat graag nog eens ons engagement voor alle Pepingenaren. Of een voorstel vanuit meerderheid of oppositie komt, heeft geen belang. Elk agendapunt, elke vraag en elk voorstel krijgt dezelfde correcte democratische behandeling via de gemeenteraad. Dat is wat Pepingen en onze dorpsgenoten verdienen en ook zullen krijgen deze legislatuur.”


 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 jun 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief