PEPINGEN - Geen Buzzypas bijdrage van de gemeente

PEPINGEN - Geen Buzzypas bijdrage van de gemeente

Buzzypazz
 

LVB niet te vinden voor  gemeentelijke bijdrage in Buzzy Pazz-abonnementen voor inwoners van Pepingen.

 Tijdens de gemeenteraad van 25 juni 2019 stelde de CD&V-fractie voor om een derdebetalersovereenkomst tussen de vervoersmaatschappij De Lijn en de gemeente af te sluiten. De meerderheid  ging niet mee in dit verhaal, het voorstel werd verworpen.

Suzanne De Cort, gemeenteraadslid: “Wij willen hiermee, in het kader van het gemeentelijk klimaatplan, het gebruik van het openbaar vervoer bij kinderen en jongeren promoten. Met het voorstel kunnen inwoners van 6 tot en met 24 jaar een procentuele tussenkomst van de gemeente ontvangen op alle Buzzy Pazz-abonnementen. Met een Buzzy Pazz-abonnement mag je onbeperkt op- en overstappen op elke Vlaamse bus of tram.”

 Pepingse tussenkomst

 Dankzij een Pepingse tussenkomst van 15% zouden inwoners slechts 180,2 euro per jaar betalen. Zo besparen zij maar liefst 31,8 euro op een jaarabonnement. Voor een abonnement van 1 maand bedraagt het prijskaartje normaal 33 euro en nu slechts 28,05 euro en een abonnement van 3 maanden kost normaal 80 euro en nu nog maar 68 euro. De derde-betalerkorting wordt automatisch verrekend bij de betaling van het abonnement.

 CD&V Pepingen stelde ook voor om de overeenkomst te laten ingaan op 1 augustus 2019 want meestal worden de abonnementen voor het nieuwe schooljaar voor 1 september vernieuwd of aangevraagd. In het jaar 2018 werden 298 verschillende Bussy Pazz-abonnementen afgesloten. Volgens deze afgeleverde abonnementen wordt de gemeentelijke tussenkomst geraamd op 7.100 euro/jaar. De hele oppositie was het voorstel genegen maar het werd niet aangenomen omdat de LVB/Open VLD meerderheid tegen stemde.“Onbegrijpelijk! Om onduidelijke redenen stemde LVB/Open VLD tegen het voorstel. De meerderheid had geen enkele constructieve inbreng tegenover dit dossier en had ongegronde tegenargumenten”, besluit indiener Peter Van Cutsem.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 jun 2019
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 27 nov 2019
Roger Swalens | 27 nov 2019
Roger Swalens | 27 nov 2019
Devogeleer Emile | 15 nov 2019
Marc Sluys | 14 okt 2019

archief