PEPINGEN - DVP zorgt voor smakelijke verkoeling

PEPINGEN - DVP zorgt voor smakelijke verkoeling

20190724_141550
 
20190724_144004
 

Sinds 2005 heeft België een nationaal ozon- en hitteplan om de bevolking te waarschuwen om zich te beschermen tegen de hitte. Het is deze week zeer warm. Vorige vrijdag werd de waarschuwingsfase al afgekondigd. Vandaag wordt het zelfs extreem warm met temperaturen tot 40 graden Celsius. Bovendien is ook de ozonconcentratie erg hoog. In samenspraak met de federale crisiscel heeft het KMI daarom voor het eerst in de Belgische geschiedenis code rood afgekondigd.

 

Om gezondheidsklachten te voorkomen, kunnen verkoelende voetbaden helpen. Daarnaast kan men dunnere kledij aantrekken, moet men veel water drinken, het zoutgehalte op peil houden, veel rusten, de benen omhoog leggen om vochtophoping te vermijden, rechtstreekse zonnestralen vermijden en in een gekoelde ruimte verblijven. Om bij deze extreme hitte af te koelen, is het nuttig om het dagmenu aan te passen met lichtere maaltijden, vochtrijke voeding en gekoelde desserts.

 

DVP wil het comfort van jong en oud verhogen en deelde daarom vandaag ijsjes uit in het zomerspeelplein De Schavuit te Beert en in het dagverzorgingscentrum Molenhof van WZC Mater Dei te Heikruis. Iedereen was zeer dankbaar voor deze attentie, de foto’s spreken voor zich.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 jul 2019
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 26 jun 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 21 jun 2020
Sam Herremans | 16 jun 2020

archief