Fietsbabbel CD&V PEPINGEN evalueert vrijstaand fietspad

Fietsbabbel CD&V PEPINGEN evalueert vrijstaand fietspad

Cdenv_fietsbabbel
 

Je veilig en duurzaam verplaatsen in Pepingen? Het nieuw fietspad Pepingen-Bogaarden is alvast een stap in de goede richting. Dit hebben ze mede dankzij hun fietsbabbel op zondag 4 augustus ondervonden. CD&V Pepingen interviewde dan voorbijgangers (zowel fietsers als voetgangers) over hun ervaringen met het fietspad en de algemene fietsvriendelijkheid van Pepingen. Als bedanking voor hun tijd en bijdrage kregen ze een drankje of een appeltje tegen de dorst.

 

Pepings fietspad: goedgekeurd!

We kregen voornamelijk positieve reacties. Een dergelijk vrij liggend fietspad is positieve evolutie in Pepingen en dient als voorbeeld voor de aanleg van toekomstige fietspaden. Voor André, Gaby en Marguerite (Herfelingen) stimuleert het fietspad hen om er gebruik van te maken. Ze spreken zelfs van een stimulans voor het fietstoerisme in Pepingen. Veerle (Bogaarden) heeft graag dat het fietspad verder doorloopt.

 

Natuurlijk kan het nog beter! De op- en afrit van het pad wordt bijvoorbeeld vaak gemist door fietsers die het pad niet kennen. Is er een mogelijkheid om dit op te lossen, vragen Eddy en Marleen (Denderwindeke). Verschillende mensen die we interviewden geven het onderhoud van de fietspaden aan als werkpunt. Bijvoorbeeld door tijdig overwoekerende planten te snoeien of vuil op te ruimen. Zo vroeg Jürgen (Heikruis) bij hevige regenval zo snel mogelijk de modder op te kuisen. En bij de reiniging moeten fietsers het pad veilig kunnen blijven gebruiken, zonder dat ze hun fiets(banden) stukrijden (Francis uit Halle). Andere werkpunten zijn: de verlichting van het pad en het afvloeien van het water bij regenweer (Jasper uit Pepingen). Tot slot wordt ook gezegd dat de fietssuggestiestrook ter hoogte van Hoesnaek voor veel automobilisten een teken is om rustiger te rijden. Spijtig genoeg vermijdt dit niet dat bij filevorming de doorgang voor fietsers toch geblokkeerd wordt wanneer auto’s aanschuiven om de steenweg op te rijden.

 

Tot slot wil An (Bellingen) aandacht voor de algemene verkeersveiligheid in Pepingen. Sluipverkeer en snelheidsduivels blijven de wegen van Pepingen onveilig maken; onder andere in de Trapstraat en de Nieuwe Baan. En met het nieuwe schooljaar moeten de jongsten onder ons toch veilig naar school kunnen gaan?

 

Fietspadenplan 2024

Het fietspad Pepingen-Bogaarden maakt deel uit van het fietspadenplan 2024 van CD&V Pepingen dat al eerder door de gemeenteraad werd goedgekeurd. Met dit plan maken we Pepingen een veilige en mobiele gemeente. We hopen dat de meerderheid werk maakt van de fietspaden die al gepland waren voor Beert en Heikruis. Het zal alleszins passen in het SAVE-charter dat in maart door de gemeenteraad ondertekend werd.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 aug 2019
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 12 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 22 aug 2020
Marc Colpaert | 07 aug 2020

archief