PEPINGEN - Campagne ‘control cruiser’

PEPINGEN - Campagne ‘control cruiser’

Dsc07553
 

Van 1 oktober tot en met 31 oktober gaat de campagne ‘control cruiser’ van start, georganiseerd door de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV). Deze campagne bedankt alle bestuurders in Vlaanderen die zich aan de snelheidslimiet houden. Om chauffeurs met een voorbeeldig rijgedrag te bedanken, wordt er een nieuwe term gelanceerd, n.l. Control Cruiser, een positief woord voor iemand die zich gewoon, zoals het hoort, aan de snelheidslimiet houdt. 

 

In het kader van deze positieve campagne organiseert gemeente Pepingen acties in de volgende straten: Hondzochtstraat, Heikruisesteenweg, Kapellestraat, Huttestraat, Stwg op Bellingen, Kriekelaerestraat, Lenniksesteenweg, Eikstraat, Palokenstraat, Boekhoutstraat en Kareelstraat. Andere straten kunnen uiteraard ook mee deelnemen aan de actie. 

 

Om chauffeurs samen aan te moedigen om zich aan de snelheid te houden werd er door de gemeente aan de Politiezone gevraagd om in deze straten gerichte snelheidscontroles te houden. 

 

Onderzoek van de VSV wijst uit dat een grote meerderheid van de chauffeurs zich aan de snelheidslimiet probeert te houden, maar soms eens een geheugensteuntje nodig heeft. Daarom deze ‘bedankborden’ als geheugensteuntje. 

 

We vragen aan onze inwoners om een ‘Control Cruisers’-bord aan het raam te hangen zodat ze massaal in het straatbeeld aanwezig zijn. Vanaf 2 september kunnen zij zo’n bord afhalen op het gemeentehuis bij de dienst mobiliteit.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 sep 2019
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 12 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 22 aug 2020
Marc Colpaert | 07 aug 2020

archief