PEPINGEN - Kampioenenviering en winnaars sportprijs 2019

PEPINGEN - Kampioenenviering en winnaars sportprijs 2019

2019-09-13_19
 
2019-09-13_19
 
2019-09-13_19
 
2019-09-13_19
 

Op vrijdag 13 september 2019 vond de jaarlijkse kampioenenviering plaats. De viering begon met een welkomstwoord door schepen van sport Saskia Beeckmans.

Nadien volgde de voorstelling van komende evenementen:

 • Vlaamse scholenveldloop: vrijdag 27 september vanaf 13u15 op en rond de voetbalterreinen van SK Pepingen-Halle. Alle leerlingen van het 1e tot en met het 6e leerjaar van zowel Harten Troef Pepingen als Spring in’t veld Bellingen nemen hieraan deel. 
 • Kleuterhappening: zondag 17 november van 14u tot 17u in de sporthal van Liedekerke. Kleuters tussen 3 en 6 jaar kunnen zich dan uitleven op springkastelen, pedalo’s, een klim- en klauterparcours en in een puzzel- en knutselhoek.
 • Buitenspeeldag: woensdag 22 april vanaf 13u op de speelweide in Elingen. 

 

Hierna werden de kampioenen gehuldigd:

 • Duiven:
  De Crick André, Detrez Yvo, Claes Frans, Luyckx Luc, Pannis Louis en Van Bellinghen Marc
  Zij kregen elk een diploma, alsook Pepingse cadeaubonnen ter waarde van € 25.
 • Wandelen:
  Pascal Lauwereins: 1 lid van WCHV dat PARIS-TUBIZE uitstapt (net geen 300 km in 4 dagen).
  Brisaert Marie-Christine, Massaer Robert en Versteele Mathias hebben de 50ste editie van de Dodentocht in Bornem uitgewandeld.
 • Atletiek en bobsleeën: Dora De Haseleer won 4 zilveren medailles op de provinciale kampioenschappen in- en outdoor. Ze werd ook geslecteerd voor het nationale bobsleeteam ‘Belgian Bullets’.
   
 • Dans: Gilis Zoë: haalde vaak de 1ste, 2e en 3e plaats bij verschillende danswedstrijden en dit zowel in groep, als met haar solo’s. Ze wist ook een 2e plaats te bemachtigen op het BK Dance Stars.
 • MTB: Jarne Vandersteen: werd Kampioen Vlaams-Brabant en eindwinnaar 3 Nations Cup, veroverde een 2e plaats op het BK en een 20ste plaats op het EK. Werd onlangs ook 20ste op het WK in Canada.
 • Decoster Pascale: is al 20 jaar lid van de Vrije Tai Ji-beweging in Pepingen, ondanks het verdict van MS. Ze beheerst ondertussen de verschillende stijlen zoals de Yang en de Chen. Daarnaast begeleidt ze andere MS- en Parkinsonpatiënten. Ze heeft ook een eervolle vermelding gekregen van het Centre D’Actualisation Du Potentiel (CAP).
  Alle sportkampioenen kregen elk een diploma, alsook een sporttas.
 • Voetbal:
  FC Beert City: werden voor de 9e keer kampioen in het recreatief voetbal van Vlaanderen.
  SK Pepingen-Halle: u-14 werd herfstkampioen, U-16 speelde ook herfstkampioen en de 1ste ploeg werd winnaar van de eindronde 3e amateur en stijgen volgend jaar naar 2e amateur.

De clubs kregen elk een diploma, alsook een award. 

 

Na de huldiging volgde een interview met gastspreker Peter Genyn. Peter is een Paralympisch Kampioen die meedeed met de Paralympische Spelen in 2004 en 2012 met rolstoelrugby. Na een blessure maakte hij de overstap naar rolstoelsprinter wat hem uiteindelijk 2 gouden medailles opleverde op de Paralympische Spelen in Rio 2016. Ook volgend jaar neemt hij deel aan de Paralympics in Tokio 2020. Hij vertelde zijn levensverhaal over nooit opgeven en blijven doorgaan. 

 

Er werd van dit evenement tevens gebruik gemaakt om het laatste sportnieuws voor te stellen:

 • Er is een nieuwe jeugdsportgids verschenen. Meer dan 130 sportclubs met jeugdwerking uit de regio Pajottenland werden in de gids opgenomen. 
 • De gemeente heeft zich ingeschreven voor de Maand van de Sportclub. Sportclubs uit Pepingen kunnen nog tot eind september een filmpje van hun club inzenden en tot € 2000 winnen.

Als laatste werden de winnaars van de sportprijs bekend gemaakt. De sportprijs 2019 voor individuele sporters ging naar Dora De Haseleer. De sportprijs 2019 voor verenigingen ging naar FC Beert City. 

 

Zij ontvingen elk een oorkonde, een award en Pepingse cadeaubonnen ter waarde van € 500.  

 

Nadien trakteerde de gemeente alle genodigden op een receptie met een drankje en een hapje.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 sep 2019
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 12 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 22 aug 2020
Marc Colpaert | 07 aug 2020

archief