Mei is de maand van de zachte weggebruiker in PEPINGEN

C21

Mei is de maand van de zachte weggebruiker in PEPINGEN

Editiepajot_pepingen_verkeer_1_a_foto_merckx
Kinderen konden kennis maken met de dode hoek. (Foto Felix Merckx)
 
Editiepajot_pepingen_verkeer_1_foto_merckx
Mich pompen en Ann Cochez stelden het programma voor. (Foto Felix Merckx)

Met het thema ‘Laat je zien’ wil men in Pepingen de kinderen en ouders aansporen om zo zichtbaar mogelijk te zijn in het verkeer.
Mich Pompen, schepen van onderwijs en Ann Cochez, mobiliteitsambtenaar stelden het programma voor.

Mich Pompen: “Tijdens de maand mei dagen we iedereen uit om veilig en milieuvriendelijk naar school te komen en dit met een spaaractie. Hierbij kunnen extra punten verdiend worden door het dragen van een fluohesje en een fietshelm”.

Een eerste actie is al voorbij. Zo wel de kinderen van Hartentroef als deze van Spring in ’t veld konden al kennismaken met dode hoek voorlichting.

Tijdens de maand van de zachte weggebruiker dragen de begeleiders een fluohesje. Met deze actie geven ze het goede voorbeeld en leren ze de kinderen dat het dragen van een fluohesje heel gewoon is en niet saai maar wel cool. Voor schooluitstappen zijn er op school altijd fluohesjes aanwezig.

De ouders van de kinderen worden uitgenodigd om fluohesjes te kopen voor hun kinderen.
Mich Pompen: “Onder het motto ‘laat je zien, want anders ben je gezien’ willen we benadrukken dat het dragen van een fluohesje veel ongevallen kan voorkomen”.

FIETSHELM IS COOL
Door het gebrek aan rijervaring vormen de jonge fietsers een kwetsbare groep in het verkeer. Bij een valpartij krijgt het hoofd het dikwijls hard te verduren.

Een fietshelm beschermt bij aanrijdingen, maar ook bij valpartijen, waarbij het hoofd tegen de stoeprand, een muur, de grond of zelfs de eigen fiets terechtkomt. Een helm kan een (onge)val niet voorkomen, maar hij kan wel de ernst van de hoofdverwondingen beperken.

Alle leerlingen worden ook getrakteerd op een educatieve verkeersvoorstelling door muziektheater ‘Levende Muziek’. De voorstelling wordt aangepast per graad.

 In de komende dagen staat er nog op het programma een verkeerspiste, fietsbehendigheidspiste, wandelen een levend verkeerspark.
In de Kareelstraat wordt er op dinsdag 5 mei een autoluwe schooldag gehouden. De straat wordt een ganse dag verkeersvrij gemaakt voor de veiligheid van de schoolgaande kinderen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 apr 2009
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief