PEPINGEN - DVP zoekt een culinair product dat de identiteit van de gemeente uitdraagt en symboliseert

PEPINGEN - DVP zoekt een culinair product dat de identiteit van de gemeente uitdraagt en symboliseert

Foto

De provincie Vlaams-Brabant kent een ruime variatie aan streekproducten zoals bv. druiven, witloof, Lambiekbieren uit het Pajottenland en de Zennevallei of de fruitsappen van de Pajottenlander of  wijn en bier van eigen bodem of lokaal gebrouwen gin enz , die stuk voor stuk culinaire ambassadeurs van hun streek zijn in binnen - en buitenland. 

 

De gemeente Dilbeek kent het "Dilbeek konijntje", een koekje dat verwijst naar de bijnaam van de Dilbekenaren. In de gemeente Gooik (volgens de slogan de parel van het Pajottenland) heeft men de "Gooikse chocoladeparel". In de gemeente Lennik kan men proeven van een pittige "Lennikse perenjenever". De "chocolade Vaantjesboer" verwijst naar de bijnaam van de Hallenaren. Voor onze gemeente hebben we dit niet zo onmiddellijk. Pepingen ontbreekt in dit lijstje. DVP wenst hier verandering in te brengen. 

 

 

“Dit toegevoegd punt op de gemeenteraadszitting heeft dan ook als doel om via een open oproep een product te bedenken dat de identiteit van onze gemeente Pepingen uitdraagt en als toeristisch uithangbord voor Pepingen kan dienen. Iets herkenbaar maar met uitstraling dat we gemeenschappelijk kunnen promoten en met fierheid aan vrienden kunnen geven en dat de eenheid en verbondenheid tussen alle inwoners van Groot-Pepingen symboliseert. DVP denkt hierbij aan een koekje of gebak of andere versnapering om bij feestelijke gelegenheden – zoals een receptie voor een huwelijk, jubileum, verwelkoming van nieuwe inwoners op het gemeentehuis - te gebruiken en/of cadeau te doen”, aldus DVP gemeenteraadslid Kristof De Cuyper

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 okt 2019
Sam Herremans
ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 26 jun 2020
Sam Herremans | 21 jun 2020

archief