PEPINGEN - DVP vraagt minstens één parkeerplaats voor mindervaliden per deelgemeente en in de onmiddellijke nabijheid van elk ontmoetingscentrum

PEPINGEN - DVP vraagt minstens één parkeerplaats voor mindervaliden per deelgemeente en in de onmiddellijke nabijheid van elk ontmoetingscentrum

Invalideparking

Niet iedereen in onze maatschappij is goed mobiel. Op de website van de federale overheid Belgium.be onder het onderwerp mobiliteit staat dat "een parkeerkaart voor personen met een handicap kan aangevraagd worden door personen bij wie een verminderde gezondheidstoestand aanleiding geeft tot beperkte of verminderde verplaatsingsmogelijkheden. Deze parkeerkaart geeft u het recht om te parkeren op voorbehouden plaatsen, vaak vlakbij belangrijke bestemmingen."

Het vlot vinden van een degelijke parkeerplaats voor mensen die minder mobiel zijn gelet een handicap, heeft een positieve invloed op hun mobiliteit. Het aanleggen van voldoende parkeerplaatsen voor deze doelgroep is dan ook belangrijk.

"Personen met beperkte of verminderde verplaatsingsmogelijkheden kunnen een beroep doen op een parkeerkaart die parkeren op voorbehouden plaatsen vlakbij belangrijke bestemmingen mogelijk maakt. “Er blijken geen parkeerplaatsen voor deze doelgroep aanwezig te zijn in Elingen, Beert, Bogaarden en Bellingen. DVP zal de gemeenteraad vragen over te gaan tot de realisatie van minstens één parkeerplaats voor mindervaliden per deelgemeente en in de onmiddellijke nabijheid van elk ontmoetingscentrum ”, aldus DVP gemeenteraadslid Kristof De Cuyper.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 okt 2019
Sam Herremans
ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 26 jun 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 21 jun 2020
Sam Herremans | 16 jun 2020

archief