PEPINGEN - 5de Nacht van de Duisternis

C21

PEPINGEN - 5de Nacht van de Duisternis

Dsc01190
 
Wandeling_vakantiegenoegens_pepingen
Nacht_van_de_duisternis
 
  
Op zaterdag 15 maart organiseert de gemeente Pepingen in samenwerking met Bond Beter Leefmilieu (BBL), de Vereniging voor Sterrenkunde (VVS), de vzw Preventie Lichthinder, de sterrenkundige vereniging Mercurius Halle en meerdere Pepingse verenigingen de 5de Nacht van de Duisternis. De terreinen van Dandélion in de Molenstraat in Bogaarden bieden hiervoor het ideaal decor.
 
Om de lichthinderproblematiek onder de aandacht te brengen van de bevolking wordt iedereen opgeroepen om symbolisch één nacht de buitenverlichting te doven. Met de slogan “Proef de donkerste nacht van het jaar” willen de organisatoren iedereen aanzetten maximaal van die éne duistere nacht volop te genieten. Voor de gelegenheid zal de Provinciale Brabantse Energiemaatschappij ervoor zorgen dat “de lamp boven  Bogaarden” gedoofd wordt tot 23 u.
 
Ook de sterrenkundige vereniging Mercurius Halle verleent haar medewerking in het kader van de Sterrenkijkdagen. Van 19 tot 23u staan haar lenzen- en spiegelkijkers opgesteld op de terreinen van Dandélion in de Molenstraat in Bogaarden. Er zal kunnen gekeken worden naar de maan, Saturnus en tal van andere grote deep-sky objecten. In geval van ongunstige weersomstandigheden voorziet Mercurius een educatief vervangprogramma op dezelfde locatie.
 
Stappers en wandelaars kunnen een frisse neus halen tijdens een geanimeerde wandeling in de duisternis doorheen de Pepingse natuur. Deze wandeling van Vakantiegenoegens Pepingen start om 19u30 eveneens op de Dandélion-tereinen. Inschrijven kan ter plaatse vanaf 19u. Deze wandeling van 6 km vergt stapschoenen en een zaklamp.
 
De Gemeentelijke Milieuadviesraad voorziet het gebruikelijke natje en droogje.
Deelnemen aan deze activiteiten is kosteloos.   Info 02/383 14 25.
 
Op de groepsfoto : Tom Severs VVS Mercurius Halle, Dirk Dedobbeleer Vakantiegenoegens Pepingen, Mieke Denys GIS-deskundige Pepingen.
 
 
 
 
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 mrt 2008
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 11 aug 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 28 jun 2022

archief