Gratis bloempothouders op Pepingse begraafplaatsen

Gratis bloempothouders op Pepingse begraafplaatsen

Pepingen_kerkhof_01
 

In de komende periode staan onze begraafplaatsen in het teken van herdenking van onze dierbaren. Het gemeentebestuur zal in Pepingen gratis bloempothouders ter beschikking stellen op alle Pepingse begraafplaatsen.

Daar komen vaak potten met chrysanten of andere bloemstukken bij kijken. Burgemeester Eddy Timmermans, bevoegd voor de Pepingse begraafplaatsen: “In de komende periode herdenken we onze dierbaren en dat gaat vaak gepaard met de traditionele bloemstukken en potten met chrysanten. We staan voor een modern kerkhovenbeleid, waarbij we zoveel mogelijk rekening houden met de wensen en noden van rouwende families. Daarom komen we dit jaar tegemoet met gratis bloempothouders voor alle bloemstukken.”

 Eddy Timmermans: “Om te voorkomen dat ze omwaaien, worden bloemstukken immers vaak ingegraven. Los van het feit dat dit niet voor iedere dorpsgenoot even makkelijk is, brengt dat echter nog enkele andere onvoorziene gevolgen met zich mee. Zo zijn onze medewerkers nog een hele tijd zoet met het vullen van putten en het herstellen van de ingegroende en in te groenen wandelpaden. Dat willen we voorkomen.”

 De bloempothouders zijn niet bedoeld voor eenmalig gebruik. Eddy Timmermans: “Er werden voor dit eerste jaar zo’n 500 exemplaren besteld. We kozen bewust voor een robuust ontwerp dat lang kan meegaan. Geen wegwerp dus, maar duurzaam materialengebruik. Ze zijn uitermate geschikt voor potten met chrysanten. De houders hebben stevige voeten zodat de bloemstukken blijven staan, ook in het gure najaarsweer. De keuze blijft ook vrij om de houder op, voor of naast de graven te zetten.”

 De houders kunnen verzameld worden in de plastic bakken aan de ingang van elke begraafplaats. Vanaf half december, wanneer alle bloemstukken uitgebloeid zijn, zal de gemeente de resterende bloempothouders actief inzamelen en bijhouden voor het volgende jaar.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 okt 2019
Devogeleer Emile
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 26 jun 2020
Sam Herremans | 21 jun 2020

archief