PEPINGEN – René De Vos geeft voorzittersfakkel door

C21

PEPINGEN – René De Vos geeft voorzittersfakkel door

Pepingen_vld__large_
 

Na achttien jaar geeft René De Vos de fakkel van het voorzitterschap van Open VLD Pepingen door aan Gunther Roobaert. De Vos slaagde erin om Open VLD Pepingen te laten uitgroeien tot een bepalende factor in de Pepingse politiek. Hij loodste de groep door enkele moeilijke jaren - en met succes. Sinds de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 is er in Pepingen een absolute meerderheid voor LVB – Lijst van de Burger, waarvan Open VLD Pepingen deel van uitmaakt.

Een kleine 18 jaar geleden nam René De Vos het voorzitterschap over van Marcel Seghers. Het werd meteen een vuurdoop, want na de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 kwam Open VLD Pepingen in de oppositie terecht. Op enkele stemmen na kon Paul Claes zijn zevende mandaat als burgemeester van Pepingen net niet waarmaken. Door vanuit de oppositie te hameren op degelijk bestuur, verantwoord financieel beleid en constructieve politiek, kon er na de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 een coalitiemeerderheid tot stand komen tussen LVB – Lijst van de Burger en N-VA, met Eddy Timmermans als burgemeester. De krappe meerderheid van één zetel kwam na drie jaar echter onder druk toen een N-VA schepen als ‘onafhankelijke’ verder ging en samen met de toenmalige CD&V-oppositie voor een blokkeringspolitiek koos. De jarenlange blokkering mondde na twee procedures bij de Raad van State uit in de (kunstmatige) onbestuurbaarheid van Pepingen, en Open VLD belandde opnieuw noodgedwongen op de oppositiebanken. Dat bleek echter buiten de Pepingse kiezer gerekend. Alhoewel er in Pepingen toen voor het eerst maar liefst vijf partijen deelnamen, volgde bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 een klinkende overwinning en een absolute meerderheid voor LVB - Lijst van de Burger. Open VLD Pepingen maakt samen met andere kandidaten deel uit van LVB – Lijst van de Burger.

Inhoud, vernieuwing en verjonging

René De Vos: “Het waren bij momenten woelige maar zeer boeiende jaren in de Pepingse politiek. We mochten er beide zijden van de medaille ervaren. Ik ben fier op onze groep, dat we door een rotsvast geloof in constructieve politiek en door een blijvend engagement en inzet – ook van onze talloze vrijwilligers – alle stormen konden doorstaan. Daarom beschouw ik de voorbije gemeenteraadsverkiezingen als de kers op de taart. We kozen er opnieuw voor inhoud, vernieuwing en verjonging. Daar werd LVB – Lijst van de Burger door onze Pepingse dorpsgenoten voor beloond met een absolute meerderheid. Met o.a. open en eerlijke communicatie, met de Grote Pepingse Enquête en met onze Burgercafés stelden we ons vertrouwen in de Pepingse burger en we kregen dat in veelvoud terug. We wonen, werken en leven in een prachtige gemeente, die we terug in een rustiger vaarwater hebben geloodst en die nu klaar is om de uitdagingen van de toekomst aan te gaan. Voor mij is het een mooi afgeronde periode en ik geef de fakkel graag door aan Gunther Roobaert, een door de wol geverfd gemeenteraadslid en medetrekker van Open VLD Pepingen.”

Enthousiasme en engagement

Voor kersvers voorzitter Gunther Roobaert bestaat er geen twijfel over de verdiensten van zijn voorganger. “We konden jarenlang rekenen op de steun en nimmer aflatende inzet van René als voorzitter van Open VLD Pepingen. Daarvoor wil ik hem uit naam van onze groep uitdrukkelijk bedanken. Het is absoluut zijn verdienste dat hij als voorzitter onze groep al die jaren bij elkaar hield, versterkte waar nodig, inhoudelijk gidste en aanvuurde met zijn enthousiasme en engagement. Hij was ook jarenlang de drijvende kracht achter onze Nieuwjaarsreceptie, de Familiedag en het bezoek van de Paashaas, dat nog ieder jaar doorgaat bij Mong Blok.”

“Het waren, zoals hij zelf zegt, hele woelige jaren waar je zowel als mens en als politieker liever niet mee geconfronteerd wordt. Politiek kan mooi zijn maar kan ook keihard zijn en dat is de afgelopen jaren wel gebleken. Maar zelfs dan verloren we dankzij René nooit uit het oog waar het allemaal om draaide: onze gemeente aangenamer en beter proberen te maken voor onze dorpsgenoten.”

Constructieve politiek boven polarisering

Zelf is Gunther Roobaert al jarenlang actief in het Pepingse verenigingsleven en binnen Open VLD Pepingen. Hij staat o.a. in voor de organisatie van de jaarlijkse Paaseierenworp bij Mong Blok en zet zich in voor de Vrije Gepensioneerdenbond. De voorbije jaren richtte hij de website van LVB – Lijst van de Burger op en introduceerde de partij op sociale media via de Facebookpagina’s Open VLD Groot-Pepingen en LVB Pepingen. In de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 en 2018 wordt hij rechtstreeks verkozen als gemeenteraadslid voor LVB. In oktober 2019 werd hij door de leden verkozen tot voorzitter van Open VLD Pepingen.


 

Gunther Roobaert: ”De fakkel overnemen van René is voor mij geen evidentie. Ik werd een tiental jaar geleden actief in de Pepingse politiek bij Open VLD. De steun tijdens de verkiezingen van 2012 en 2018 gaven me steeds de motivatie om verder te gaan. Zelfs uit de moeilijkste periode in de Pepingse politiek trokken we belangrijke lessen: met constructieve en inhoudelijke politiek kom je veel verder dan met polarisatie en blokkering. Er mag stevig campagne gevoerd worden, maar niet op de man. Een programma in samenspraak met veel nieuwe en jonge gezichten, een gedreven voorzitter en veel steun van onze dorpsgenoten gaven ons in het strijdtoneel van 5 partijen een duidelijk voordeel. De voorzittersrol opnemen van Open VLD Pepingen is daarom een hele eer. Ik wil onze hele groep (LVB-VLD) dan ook bedanken voor het vertrouwen dat ze in me stellen. Ik zal het werk van mijn voorganger René naar best vermogen verder zetten en gaan voor een positieve politiek in Pepingen.”

Op de foto: Uittredend voorzitter René De Vos (r.) schudt de hand van nieuwe voorzitter Gunther Roobaert (l.)

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 nov 2019
Devogeleer Emile
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief