PEPINGEN - Cantimpré zoekt moordenaar

C21

PEPINGEN - Cantimpré zoekt moordenaar

Afbeelding_voor_ep
 
Cantimpré_foto_ep
 

Het toneelgezelschap Cantimpré staat op 7, 8, 14 en 15 maart in de zaal De Kring op de planken met “8 Vrouwen” van de Franse toneelschrijver Robert Thomas. Voor de regie tekent Willy De Smedt.

Het stuk
Het verhaal speelt eind jaren '60 in een welstellend gezin in Frankrijk. Marcel, de heer des huizes, runt een bedrijf. Zijn echtgenote Gaby lijdt haar eigen leven terwijl Suzon, hun oudste dochter, in Londen studeert. De zorg voor de jongste dochter Catherine wordt overgelaten aan madame Chanel, de huishoudster. Voor de eenvoudige huishoudelijke taken wordt madame Chanel bijgestaan door Louise. Sinds enkele jaren wonen ook Mamy en Augustine in bij het gezin. Mamy is de moeder van Gaby en heeft sinds jaren ook de zorg over Gaby's ziekelijke zus Augustine.
 
De familie is in volle voorbereiding voor het kerstfeest. Suzon komt eindelijk nog eens thuis en wordt door “maman” aan het station afgehaald. Als de enige man in huis op kerstavond dood wordt aangetroffen met een dolk in de rug, is het aan de acht vrouwen om uit te maken wie van hen de moord op het geweten heeft.
 
Elk van de acht vrouwen heeft een motief en allen hebben een mysterieus kantje. Het onderzoek leidt tot de onthulling van duistere familiegeheimen en komische verwikkelingen. Uiteindelijk vallen de maskers toch af. “8 vrouwen” staat bol van fijnzinnige humor en spannende intriges.
 
De schrijver
Robert Thomas , toneelauteur, -acteur en -regisseur, werd in 1927 in Gap (Zuid-Frankrijk) geboren. Op zijn twintigste verlaat hij Gap om in Parijs te gaan schrijven en te acteren. In 1960 kent Thomas eindelijk de doorbraak. Zijn stuk “Valstrik voor een man alleen” maakte van hem plots een beroemdheid. Een jaar later oogst hij met “8 vrouwen“ opnieuw een ongelooflijk succes. In 2001 werd “8 Femmes” door de Franse filmregisseur en scenarioschrijver François Ozon zelfs verfilmd met Catherine Deneuve, Isabelle Huppert, Fanny Ardant en Danielle Darrieux in de hoofdrollen.
 
De regisseur
Willy De Smedt is afkomstig uit Zellik. Hij studeerde Woordkunst aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel en was leraar Nederlandse verbale expressie ondermeer aan het Regina-Caelilyceum in Dilbeek.
Met de gezelschappen Konseir uit Schepdaal en Harlekein uit St-Ulriks-Kapelle behaalde hij in 2003 en 2004 een puik resultaat in het Provinciaal Toneeltornooi voor Amateurtoneel. Als acteur was hij verbonden aan het Brussels Kamertoneel.
 
Op de foto : de regisseur en de 8 acteurs
Willy De Smedt - Nele De Roubaix (Catherine) -Vanessa De Ro (Pierrette) -
Sofie De Brabanter (Louise) -Inge Hernalsteen (Chanel) - Elke Walravens (Suzon) -
Germaine Pouillon (Gaby) -Monique Brys (Mamy) - Veerle Verhoeven (Augustine)
 
Speeldata : vrijdag 7 en 14 maart om 20 u 30     zaterdag 8 en 15 maart om 20 u
Reservatie : 0477/50 42 95 of cantimpre@hotmail.com   Inkom : 7 euro
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 mrt 2008
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 21 jan 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 28 dec 2021

archief