PEPINGEN - Geen racisme in de gemeente

PEPINGEN - Geen racisme in de gemeente

72690020_643297672865040_8681548056899878912_o
De CD&V voorzitter van Pepingen kreeg onlangs af te rekenen met racisme. De partij reageert met een motie die door heel de gemeenteraad wordt gesteund.
 

CD&V-Pepingen wil iedereen oproepen om onvoorwaardelijk afstand te nemen van racistisch geweld. Daarom diende de partij een motie tegen racisme in op de gemeenteraad van 26 november. Ze is unaniem goedgekeurd.

“Wij moeten de moed tonen om steeds opnieuw dergelijke daden af te keuren, nu en in de toekomst.Steeds meer mensen voelen zich gesterkt in hun racistische houding. En steeds meer mensen zullen kiezen voor de gemakkelijke weg van intolerantie zonder onderscheid. Haat en intolerantie maken geen onderscheid in de mate van integratie, scholing of engagement. Haat is een ongeleid projectiel dat alle mensen kapot maakt.

Het is tijd dat wij een einde roepen aan racisme, haat en elke afgeleide genuanceerde gerationaliseerde vorm daarvan.

Geen meerderheid, geen oppositie, maar heel de gemeenteraad keurde deze motie goed en nam hierbij met kracht afstand van racisme en agressie tegen mensen van andere origine en veroordeelde deze daden met kracht.

Om het niet bij woorden te laten zullen de adviesraden Ontwikkelingssamenwerking, Jeugd, Cultuur, Sport en Senioren samenwerken om concrete maatregelen uit te werken rond migratie en integratie en dit op maat van onze gemeente.” Aldus de tekst  die op de gemeenteraad van dinsdag 26 november 2019 unaniem goedgekeurd is.

 

 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 nov 2019
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 12 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 22 aug 2020
Marc Colpaert | 07 aug 2020

archief