PEPINGEN – LVB – Lijst van de Burger steunt Dopjesactie

PEPINGEN – LVB – Lijst van de Burger steunt Dopjesactie

Lvb_steunt_dopjesactie_2019_-_poster
 

Het hele jaar door worden in Pepingen plastic dopjes verzameld, en niet zomaar. Voor 6de jaar op rij gaat de opbrengst van de Dopjesactie naar het Belgisch Centrum voor Geleidehonden vzw. Al van bij het prille begin van de Dopjesactie steken de besturen van LVB – Lijst van de Burger, Vrije Gepensioneerdenbond Pepingen en Open VLD Pepingen op dit weekend graag een handje toe. Vorig jaar werd nog zowat 8 ton dopjes gesorteerd. Dit jaar is het doel 35 ton.

Voor het 6de jaar op rij zet LVB Pepingen mee de schouders onder de 5de Dopjesactie ten voordele van het Belgische Centrum voor Geleidehonden (BCG) vzw. Deze actie kent op zaterdag 21 en zondag 22 december opnieuw haar hoogtepunt met een heuse 24-uren sorteermarathon. De uitdaging dit jaar? In totaal 35.000 ton ofwel 14.000.000 dopjes verzamelen en sorteren in één etmaal.

Met de opbrengsten investeert het BCG sinds 1990 in de opleiding van geleidehonden voor personen met een visuele beperking. Een geleidehond draagt bij tot de integratie van blinde of slechtziende personen in onze maatschappij. Met zo’n hond krijgen zij de mogelijkheid om zich zelfstandiger, sneller, meer ontspannen en vooral veiliger te verplaatsen.

Warm hart

Al het hele jaar door verzamelen we met LVB Pepingen zoveel mogelijk dopjes in. Onder andere in de gemeentezalen en culturele centra van Pepingen kan je ze het hele jaar door kwijt, maar ook bij verschillende organisaties zoals het Woonzorgcentrum Henri Vander Stokken. LVB Pepingen steunt de Dopjesactie al van bij het prille begin zes jaar geleden. Schepen Saskia Beeckmans: “We kennen Pepingen als een gemeente met een warm hart. Dat zien we zeker rond de kerstperiode en de Warmste Week, maar komt nog meer tot uiting in alle inspanningen doorheen het jaar. Deze sorteermarathon is misschien het hoogtepunt, maar we willen iedereen bedanken die gedurende 365 dagen zijn spreekwoordelijke duit in het zakje deed.“

Gezellige bedoening

Burgemeester Eddy Timmermans: “We zijn tevreden dat we ook dit jaar voor onze shift op de sorteermarathon zullen arriveren met een aanzienlijk aantal dopjes. Allemaal dankzij de inspanningen van onze dorpsgenoten gedurende een heel jaar. Hartverwarmend!” “We nemen traditioneel de uiterst vroege shift van de sorteermarathon, omdat er dan in verhouding minder kandidaten zijn. Wie graag mee de handen uit de mouwen steekt, is altijd welkom! Fantastisch hoe Horta ieder jaar opnieuw een hangar ter beschikking stelt en hoe de organisatie steeds met hart en ziel haar schouders onder het project zet, een heel jaar door. We hopen natuurlijk opnieuw zoveel mogelijk Pepingenaren op de been te krijgen, net als vorig jaar.”

“Op zaterdag 14 december verzamelen we de laatste dopjes. Vanaf 9u ’s ochtends kan iedereen nog dopjes leveren in zaal De Kring, waar op dat moment het kerstfeest van Vrije Gepensioneerdenbond Pepingen doorgaat. De sorteermarathon zelf gaat door op zaterdag 21 en zondag 22 december 2019 in de loods van Horta Ternat (Assesteenweg 117, 1740 Ternat) van 11u tot 11u. We nodigen iedereen van harte uit om een handje te komen toesteken. Zeker in de vroege uurtjes, maar dankzij de supergezellige sfeer vliegt de tijd voorbij. Op www.ternatdoptmee.be kan je je inschrijven voor een of meerdere shifts. Altijd welkom!”

Meer info over Belgisch Centrum voor Blindegeleidehonden vzw? www.geleidehond.be

Meer info over LVB – Lijst van de Burger? www.lvb-pepingen.be

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 dec 2019
Devogeleer Emile
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 12 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 22 aug 2020
Marc Colpaert | 07 aug 2020

archief