HERNE – Kriek- en Mattentochten hopen deze keer op aangenaam lenteweer

HERNE – Kriek- en Mattentochten hopen deze keer op aangenaam lenteweer

Aankondiging_ep
HERNE – Kriek- en Mattentochten hopen deze keer op aangenaam lenteweer - © Deschuyffeleer
 

Door toedoen van wandelclub De Marktrotters is de wandelaar op zondag 8 maart opnieuw koning in en rond het Hernse Groene Kwadrant. Dan pakken De Marktrotters naar jaarlijkse gewoonte uit met hun inmiddels welbekende Kriek- en Mattentochten. Die zijn overigens al aan hun 37ste editie toe. Met deze keer eindelijk terug enige goodwill van de weergoden mogen allicht toch weerom om en bij de 2500 wandelaars aan de inschrijvingstafel verwacht worden. De tochten gelden overigens als een 'promotocht' van Wandelsport Vlaanderen.

Een uitstekende reputatie
 
De Marktrotters genieten al jaren een uitstekende reputatie in het wereldje van de wandelsport. Jaarlijks pakken zij niet alleen uit met hun Kriek- en Mattentochten maar ook nog met midden juli hun Urbanustochten vanuit Tollembeek en met eind december hun Eindejaarstochten de jongste jaren vanuit het Ninoofse. Hun organisaties zijn telkenmale een schoolvoorbeeld en worden dan ook door de wandelaars naar waarde ingeschat. Van her en der in het land en zelfs van over de landgrenzen zakken deelnemers af naar het gebeuren.
 
Idyllisch decor
 
Dankzij de Marktrotters staat Herne bij het brede wandelpubliek bekend om te genieten van glooiende veld-, voet- en aardewegen in ongerept natuurschoon, in een rustgevend kader en in idyllisch decor doorkruid met imposante boerderijhoven, watermolens, heerlijke vergezichten en uitnodigende landschapskubussen. En die landelijke troeven evenals de vele bezienswaardigheden zoals historisch waardevolle gebouwen in de streek zet parcoursbouwer Willy Jeuris, tevens voorzitter van de organiserende wandelclub, dan ook tijdens deze editie extra in de kijker. De Kriek- en Mattentochten van dit jaar bieden de wandelaars ook deze keer de keuze uit afstanden van 4 – 6 – 10 – 15 – 22 – 32 km. Zoals gewoonlijk herbergt de sporthal De Hernekouter met haar ruime accommodaties op amper 500 m van het NMBS-station de start- en aankomstzone met onder meer 400 zitplaatsen. Er kan gestart worden tussen 07 u en 15 u.
 
Ook gelegenheidswandelaars welkom
 
De parcours voor de kleinere afstanden leiden vooral naar het gehucht Kokejane om van daaruit de langere afstanden van 22 km en 32 km te laten doorstappen naar het pas prachtig gerenoveerd kasteel Ter Rijst in het gelijknamig domein in Heikruis. De organisatoren rekenen niet alleen op een grote deelname van het gebruikelijk wandelpubliek maar nodigen ook graag de streekinwoners uit als gelegenheidswandelaar vrijblijvend de wandelschoenen aan te trekken en zo kennis te maken met de toch wel bijzonder attractieve en gezonde aspecten van de wandelsport. Het afhalen van een inschrijfkaart is wel steeds verplicht. Kinderen tot 12 jaar, uiteraard liefst onder begeleiding, mogen overigens gratis deelnemen. Bij de inschrijving, en dit zolang de voorraad strekt, is er alvast een gratis bedeling van een appel en een cécémél choco macchiato per persoon.
 
Meer info op www.marktrotters.be of via willy.jeuris@gmail.com (0474/43.05.95 – 02/396.05.25).
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 mrt 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 27 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 sep 2020
Sam Herremans | 22 aug 2020
Marc Colpaert | 07 aug 2020

archief