PEPINGEN - Groen licht voor klein waterzuiveringsstation

PEPINGEN - Groen licht voor klein waterzuiveringsstation

Pepingen_logo
Meerderheid Pepingen drukt bouw van waterzuiveringsstation door.

De Pepingse gemeenteraad zette tijdens de jongste vergadering  het licht op groen voor de bouw van een nieuwe kleine waterzuiveringsinstallatie (KWZI) in de Kareelstraat naast het orthopedagogisch centrum Ter Loo. Eerder raakte al bekend dat het gemeentebestuur het project opnieuw leven wou inblazen, waarvoor ook veel belangstelling kwam van de inwoners. Met deze beslissing van de gemeenteraad is de kogel dan eindelijk door de kerk en zal de waterzuiveringsgraad in Pepingen gevoelig verhoogd worden, zegt de  LVB-meerderheid  in het bestuur .

Na jaren van stilstand kent het dossier van de waterzuivering in Pepingen eindelijk opnieuw vooruitgang. LVB – Lijst van de Burger maakte van waterzuivering een speerpunt tijdens de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Burgemeester Eddy Timmermans licht toe: “Pepingen was jarenlang bij de slechtste leerlingen van de klas op vlak van waterzuivering. Het dossier kent een lange historiek in de gemeente maar van enige vooruitgang en vastberadenheid was al die tijd weinig sprake. De LVB-ploeg nam het dossier dan ook onmiddellijk ter harte bij de aanvang van onze legislatuur. Als gemeentebestuur moeten we het ook aandurven om moeilijke knopen door te hakken. Met deze beslissing willen we dan ook een duidelijk signaal sturen. De bouw van deze KWZI zal onze waterzuiveringsgraad immers gevoelig verhogen. Tezamen met de reeds geplande installatie in Heikruis en de recente aankoppeling van de rioleringen in het centrum van Pepingen, zal de waterzuiveringsgraad in Pepingen gevoelig stijgen.

"De laatste maanden heeft de mogelijke bouw van de KWZI in de Kareelstraat de gemoederen sterk doen opwaaien in Bellingen. Onnodig zo blijkt, want mogelijke negatieve impact op de omgeving blijft zeer beperkt. De positieve effecten op de biodiversiteit zullen net snel zichtbaar worden nadat de installatie in werking treedt." zegt LVB.

Burgemeester Timmermans maakt zich sterk dat de gemeente hier de juiste beslissing neemt. “In samenspraak met bouwheer Aquafin hebben we de omwonenden en anderen geïnteresseerden zo goed mogelijk proberen informeren over de gevolgen van een dergelijke installatie. Veel van de aanvankelijke bekommernissen verdwenen snel nadat objectieve feiten werden voorgelegd. Daarenboven waren ook de Pepingse adviesraden overwegend positief over de beslissing. De overwegingen en andere adviezen worden zoveel mogelijk opgenomen om tot een snelle uitwerking van het gehele project te kunnen komen.”

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 feb 2020
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 12 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 22 aug 2020
Marc Colpaert | 07 aug 2020

archief