PEPINGEN helpt: buren helpen elkaar in tijden van corona

PEPINGEN helpt: buren helpen elkaar in tijden van corona

Image001

Ook in Pepingen heeft het coronavirus het maatschappelijk leven danig overhoop gehaald. Alle maatregelen die genomen werden, zijn er op gericht de verspreiding van het virus tegen te gaan en te vertragen. Het gemeentebestuur wenst langs deze weg alle burgers, handelaars en verenigingen te bedanken voor hun begrip. Ieder van ons kan nu levens redden door zich verantwoord te gedragen.

 

Verspreid solidariteit, geen virus!

De gemeente Pepingen lanceert daarom ook een vrijwilligerspunt. Wie zich geroepen voelt om kwetsbare buren een handje te helpen, kan dat voornemen melden aan de gemeente. U kan dit via 02 383 14 39, via pepingenhelpt@pepingen.be of via het invulformulier van de gemeentelijke website. Wij wensen nu reeds de twintigtal vrijwilligers die zich hebben aangemeld te bedanken!

 

Wie zich aanmeldt, wordt gecontacteerd wanneer er een zorgvraag in uw buurt gekend is.

 

Vrijwilligers die zich aanmelden moeten in goede gezondheid zijn, want zeker voor oudere mensen en mensen met een onderliggende medische aandoening, vormt het virus een bedreiging. Uiteraard moet iedereen zich blijven houden aan de voorzorgsmaatregelen.

 

Vrijwilligersverzekering

Vrijwilligers kunnen ook genieten van de gratis vrijwilligersverzekering, die de Vlaamse Overheid heeft opengesteld naar alle individuele burgers, die nu kwetsbare burgers helpen tijdens deze coronacrisis. U moet zich registeren via de website www.vlaanderenvrijwilligt.be.

 

Hulp nodig?

Ben je alleen, behoor je tot een risicogroep en kan je geen beroep doen op familie, vrienden of buren? Het OCMW van Pepingen staat voor je klaar!

 

Bel tussen 09.00 uur – 12.00 uur en 13.00 – 16.00 uur naar 02 356 32 24 met al je vragen rond hulp. Onze OCMW-diensten zullen samen met de vrijwilligerswerking naar een oplossing zoeken.

 

Verwittig zeker ook het OCMW als u weet heeft van mensen die het moeilijk hebben.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 mrt 2020
Sam Herremans
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 12 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 22 aug 2020
Marc Colpaert | 07 aug 2020

archief