PEPINGEN – Voorwaardelijke omgevingsvergunning voor wzc Mater Dei

PEPINGEN – Voorwaardelijke omgevingsvergunning voor wzc Mater Dei

Omgevingsvergunning_mater_dei
PEPINGEN – Voorwaardelijke omgevingsvergunning voor wzc Mater Dei - © Deschuyffeleer
 

In zijn zitting van 17 maart heeft het college van burgemeester en schepenen beslist een voorwaardelijke omgevingsvergunning af te leveren voor het herinrichten van het woonzorgcentrum Mater Dei in hartje Heikruis. Er volgt nu nog een openbaar onderzoek. Eerder rezen er vanuit de dorpsbewoners, verzameld in het buurtcomité 'Red het Klooster' een resem bezwaren maar door bemiddeling van burgemeester Eddy Timmermans konden intussen de plooien tussen de verzuchtingen van dat actiecomité en de bouwplannen van de directie van het woonzorgcentrum gladgestreken worden.

Aangepast voorstel
Het was na een reeks gesprekken met alle betrokken actoren en het bereiken van een akkoord met het buurtcomité dat Mater Dei samen met het architectenbureau eind vorig jaar een uiteindelijk aangepast voorstel wist uit te werken met als insteek de gebouwen en de daaraan gekoppelde dienstverlening van het woonzorgcentrum te voorzien van een gewaarborgde toekomst aangepast aan de actuele noden voor dergelijke instellingen. De buurt- en dorpsbewoners konden zich eerder vooral en onder meer niet vinden in het verdwijnen van de kapel en het huidig kloostergebouw.
Op een druk bijgewoonde vergadering met alle actoren mocht de directie van Mater Dei met vzw-voorzitter Marc Dedobbeleer, algemeen directeur Mark Hautekiet en Damien Maelfait (Architecten M4) dan een aangepast plan van haar bouwvoorstel uit de doeken doen. 
Voor het buurtcomité was het belangrijk dat een aantal herkenningspunten waaronder het behoud van de kapel zouden terug te vinden zijn in de plannen. Nu staat vast dat de kapel in een latere fase volledig gerenoveerd zal worden en hersteld in haar oorspronkelijke staat. Hiervoor zullen specifieke materialen en waardevolle stukken die uit de andere gebouwen worden gerecupereerd gebruikt worden.
Privacy buurtbewoners gevrijwaard
De aangepaste plannen voorzien nu ook dat het nieuw woonzorgcentrum zal opgetrokken worden in de vorm van een twee keer geknakt hoefijzer om het zicht van de bewoners op de ingang van het complex verder mogelijk te maken. Het zal bestaan uit een kelderverdieping, een gelijkvloers en drie verdiepingen. De centrale diensten, de dagverzorging en het kortverblijf blijven op het gelijkvloers terwijl de logistiek loopt via de kelder. In een laatste aanpassing werden nog het aantal parkeerplaatsen uitgebreid en de groenbeplanting langs de kant van de Neerstraat aangepast om de privacy en de inkijk ten overstaan van de omwonenden te vrijwaren.
De toekenning van de voorwaardelijke omgevingsvergunning ging dan ook gepaard met de gebruikelijke bekendmaking via het Vlaamse omgevingsloket (OMV-loket), maar ook door het aanplakken van een gele affiche op de locatie van het project. Gedurende de periode waarin het openbaar onderzoek loopt, kan iedere natuurlijke persoon of rechtspersoon standpunten, opmerkingen en/of bezwaren meedelen aan het bestuurscollege van de gemeente waar het voorwerp van de vergunningsaanvraag uitgevoerd zal worden.
Omdat elk lopend en nieuw openbaar onderzoek geschorst is tot na 24 april kunnen die voorlopig niet meer geraadpleegd worden in het publiek loket. Door het desbetreffend noodbesluit naar aanleiding van de coronacrisis gelden er echter tijdelijk andere tijdsbepalingen met betrekking tot die bekendmaking en het daarbijhorend openbaar onderzoek. Voor nadere concrete informatie over de juiste data wordt verwezen naar de gemeentelijke diensten (www.pepingen.be)
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 apr 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 26 mei 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 mei 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 08 mei 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 30 apr 2020

archief