Afhaalbib in PEPINGEN

Afhaalbib in PEPINGEN

Pepingen
Afhaalbib in PEPINGEN

Nu de deuren van de bibliotheek voor onbepaalde tijd bibliotheek fysiek gesloten zijn, willen wij de collectie toch blijven openstellen. Wij nemen de nodige voorzorgsmaatregelen om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken, maar voorzien vanaf nu een alternatieve dienstverlening om gratis materialen af te halen. Bestellen kan nu al, de afhaalmomenten starten op maandag 30 maart. Hoe dat juist te werk gaat, vind je https://pepingen.bibliotheek.be

 

Een extra van de bib: dvd’s kan je nu gratis ontlenen.

 

Hoe materialen bestellen? 

Je kan enkel materialen uitlenen door ze vooraf gratis aan te vragen. Kijk eerst in de catalogus van de bib of de materialen aanwezig zijn. Dat kan op volgende manieren:

  • Bij voorkeur met dit bestelformulier :

https://docs.google.com/forms/d/1aEJWKLNS4aS94PAwzvB9EuIEDIMDYSuzCa6kePhsyDM/edit

  • stuur een e-mail naar bibliotheek@pepingen.be
  • door te reserveren via ‘mijn bibliotheek’

Hoe materialen ophalen?

De afhaalservice start op maandag 30 maart. Wanneer we de boeken voor jou verzameld hebben, ontvang je een bevestiging via mail of telefoon. Het ophalen gebeurt op afspraak en, na aanbellen (de bel vind je rechts aan de ingang van de bib), vind je je aangevraagde materialen in de ruimte tussen de twee ingangsdeuren. Respecteer een veilige afstand tot andere bezoekers en bibliotheekmedewerkers bij het afhalen. De uitleentermijn van de materialen bedraagt standaard 4 weken. Zolang de bibliotheek gesloten blijft, worden de uitleentermijnen ook automatisch verlengd.

Materialen kunnen opgehaald worden op:

  • maandag van 13u00 en 17u00
  • woensdag van 13u00 en 17u00
  • vrijdag van 13u00 en 17u00

Hoe materialen inleveren?

In dezelfde tussenruimte waar je pakketje klaarligt, staat ook een inleverbox. Daar mag je je teruggebrachte materialen leggen. Wij nemen het zekere voor het onzeker en zullen  de materialen vier dagen in quarantaine plaatsen alvorens ze opnieuw uitleenbaar te maken.

 

Wat als je uitleentermijn verlopen is?

De uitleentermijn van alle tot nu toe uitgeleende materialen werden voor jullie al door ons met drie maanden verlengd. De uitleentermijn van materialen die jullie vanaf maandag 30 maart ontlenen, is zoals gewoonlijk vier weken.

 

Reserveren van uitgeleende materialen

Dit kan nog steeds gratis via ‘Mijn bibliotheek’ of via mail. In dit geval word je verwittigd wanneer het materiaal beschikbaar is voor afhaling. Opgelet! De wachttijd voor deze boeken kan oplopen. Zolang de bib gesloten is, worden de uitleentermijnen automatisch verlengd. 

 

Meer informatie?

Heb je vragen over de bibliotheek, aarzel dan niet om contact op te nemen via bibliotheek@pepingen.be of telefonisch tijdens de aangepaste openingsuren op 02 360 33 60.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 apr 2020
Sam Herremans
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 12 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 22 aug 2020
Marc Colpaert | 07 aug 2020

archief