CD&V PEPINGEN vraagt raden via videoconferentie

CD&V PEPINGEN vraagt raden via videoconferentie

Download-2

-Door de uitbraak van het Corona-virus en de federale fase van het crisisbeheer is het afgeraden fysieke vergaderingen te houden. De overheid besliste daarom dat gemeente- en OCMWraden, tijdens de federale fase, via videoconferentie of via e-mail kunnen worden georganiseerd.

Suzanne De Cort: "Terwijl houden van videoconferenties tegenwoordig ingeburgerd is in vele organisaties, besliste burgemeester Timmermans (LVB) om de Pepingse gemeente- en OCMWraad op 28 april door te laten gaan via e-mail. De CD&V-fractie liet het bestuur al op 2 april weten zich serieuze vragen te stellen bij de efficiëntie van deze methodiek en drong daarom aan om de raden via videoconferentie te laten doorgaan. Maar het bestuur geeft aan dat deze procedure de gemakkelijkste is voor iedereen. Dat het gemakkelijk is voor het bestuur willen wij zeker geloven: een vergadering per e-mail laat namelijk geen degelijk debat toe over de geagendeerde punten. Maar voor de oppositie is dit ver van gemakkelijk. Als oppositie krijgen we tijdens fysieke vergadering al nauwelijks antwoord op onze vragen of zijn de antwoorden naast de kwestie. Een vergadering per e-mail lijkt een bijkomende poging is om de oppositie monddood te maken. Bovendien houdt de voorgestelde procedure geen rekening met raadsleden die aan het werk zijn."

CD&V-Pepingen vraagt het bestuur daarom de plannen te herzien en de mogelijkheden van videoconferenties te onderzoeken. Discussie en debat is de basis van democratie. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 apr 2020
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 12 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 22 aug 2020
Marc Colpaert | 07 aug 2020

archief