N-VA PEPINGEN wil met zitpenningen laptops kopen voor kwetsbare leerlingen

N-VA PEPINGEN wil met zitpenningen laptops kopen voor kwetsbare leerlingen

Dscn1537_0

N-VA Pepingen pleit ervoor om de zitpenningen van de gemeenteraad van april te schenken voor de aankoop van laptops die gebruikt kunnen worden door sociaal kwetsbare leerlingen zonder toegang tot een computer of laptop. 

Door de coronamaatregelen kon de gemeenteraad van april niet fysiek doorgaan. De gemeentelijke administratie zorgde ervoor dat de raadsleden per mail hun stem konden uitbrengen. Maar omdat de gemeenteraad daardoor formeel plaatsvond, moet de gemeente alle raadsleden verplicht een zitpenning uitkeren. De N-VA-fractie stelt voor om de zitpenningen te gebruiken om sociaal kwetsbare leerlingen de mogelijkheid te bieden online les te volgen. 

Gerda Claeys: ‘Scholen zullen binnenkort beperkt opstarten maar heel wat leerlingen zullen dit jaar niet meer in school geraken. Voor sommige sociaal kwetsbare kinderen is dat een drama’

Via het OCMW en de Pepingense basisscholen kunnen de laptops bij sociaal kwetsbare leerlingen terechtkomen die op dit ogenblik geen enkel toestel zoals een computer of laptop in huis hebben. Het helpt hun ook om sociaal isolement tegen te gaan.

Gerda Claeys: “Normaal is zo’n zitpenning billijk, want je steekt als gemeenteraadslid heel wat uren voorbereidingstijd in zo’n gemeenteraad, maar in deze Corona tijden is solidariteit met wie het moeilijk heeft absoluut nodig en voelt de zitpenning wrang aan.”

In andere gemeenten spreekt men dan al eens af om het geld aan een goed doel te geven. Voor ons is een goed doel momenteel onze Pepingse kinderen die geen toegang hebben tot schoolinformatie.

De scholen hebben speciale aandacht voor de groep van kwetsbare leerlingen die de voorbije weken slecht bereikt werden. Alles moet uit de kast gehaald worden om ook deze leerlingen en ouders te bereiken.

Het voorstel is voorgelegd aan de andere fracties en we hopen dan ook dat ze meestappen in dit verhaal. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 mei 2020
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 12 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 22 aug 2020
Marc Colpaert | 07 aug 2020

archief