Pepingen verdeelt meer dan 4.500 mondmaskers

Pepingen verdeelt meer dan 4.500 mondmaskers

Zzzzzzzzzz_pep_mondmaskers
Pepingen verdeelt meer dan 4500 mondmaskers. foto Ingezonden
 

Op het Pepingse gemeentehuis gonste het deze vrijdag iets meer dan gewoonlijk van de bedrijvigheid. De drukte was er niet voor niets: tal van vrijwilligers spanden zich samen met het gemeentepersoneel in om meer dan 4.500 mondmaskers te verdelen onder alle inwoners.

Gemeente Pepingen kocht de mondmaskers aan in een groepsaankoop, samen met Pajotse buurgemeenten Lennik, Herne en Bever. Schepen Saskia Beeckmans: “De voorbije weken hebben tal van mensen zich over de gemeentegrenzen heen ingespannen om deze mondmaskers aan te kopen en tijdig hier te krijgen. Uiteindelijk konden we terecht bij een Vlaams bedrijf uit Merelbeke met een Europese productie, wat meteen het belang van strategische productie onderstreept.”

“We willen onze vrijwilligers en het gemeentepersoneel danken voor hun inzet van de voorbije dagen. De mondmaskers werden woensdag geleverd, donderdag gesorteerd en klaargemaakt en vrijdag eigenhandig verdeeld over alle Pepingse brievenbussen. Bij deze herbruikbare mondmaskers zit een handige handleiding voor het veilig aan- en uitdoen en het wassen. We kozen voor een kwalitatief model van ademend, hypoallergeen textiel met een hoge beschermingsgraad. In hetzelfde pakket zit de derde corona-nieuwsbrief van Pepingen met meer lokale info.”

Naast de verdeling van mondmaskers aan alle Pepingse inwoners, werd ook werk gemaakt van de bescherming van zoveel mogelijk kwetsbare en prioritaire doelgroepen. Onder andere dokters, zelfstandig verplegend personeel, zorginstellingen en jeugdinstellingen in Pepingen kregen extra mondmaskers aangeleverd. “Het zijn bijzondere tijden met helaas veel harde en soms ronduit tragische verhalen. Gelukkig zijn er nog zoveel meer mooie, creatieve en hartverwarmende initiatieven en acties. Ook in Pepingen houden we afstand, maar waren we nog nooit zo dichtbij.”

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 mei 2020
Marc Sluys
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 12 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 22 aug 2020
Marc Colpaert | 07 aug 2020

archief