CD&V Pepingen stelt voor om jaarlijks in de zomer een bebloemingswedstrijd te organiseren.

CD&V Pepingen stelt voor om jaarlijks in de zomer een bebloemingswedstrijd te organiseren.

Bebloemingswedstrijd
 
Bebloemingswedstrijd2
 
Een aantrekkelijke omgeving, dicht bij huis, is meer dan ooit belangrijk. Gevels, voortuinen, hoeves, bedrijven die aan de straatzijde mooi bebloemd zijn maken het voor de buurt, de fietsers en wandelaars extra leuk.
 
Daarom stelt de CD&V-fractie tijdens de gemeenteraad van 28 mei 2020 voor dat de gemeente iedere zomer een bebloemingswedstrijd organiseert. Het doel van de bebloemingswedstrijd is om bewoners een handje te helpen om hun straat, buurt wat op te fleuren door het planten van bloemen. De wedstrijd betekent niet alleen een stimulans voor deze mensen, maar is ook een beloning voor hun inspanningen. Op die manier dragen we allemaal een steentje bij tot een kleurrijker Pepingen!
 
De CD&V-fractie vraagt om tijdens de gemeenteraad het wedstrijdreglement goed te keuren waarin ze voorstellen dat elke woning, bedrijf, hoeve,…, waar bloemen in de voortuin of in bloembakken staan, in de gemeente gratis kan deelnemen. Enkel beroepskwekers en de leden van de jury zijn uitgesloten van deelname. Gedurende de maanden juli, augustus en september gaat een onafhankelijke jury op pad in Pepingen, op zoek naar winnaars in drie categorieën: gevelbebloeming of tegeltuintjes, voortuinen en hoeves of bedrijven. Bij de beoordeling wordt rekening gehouden met de algemene aanleg, de opvatting van de voortuinen, de samenstelling van de beplanting en het onderhoud. Natuurlijk zijn enkel levende planten, gras en bloemen toegelaten. De bebloeming moet wel zichtbaar zijn vanaf de openbare weg. Alle deelnemers worden in het najaar uitgenodigd voor de prijsuitreiking en iedereen gaat naar huis met een prijs.
 
Ten goede van de biodiversiteit
Ieder jaar zijn onze gemeentediensten druk bezig met de zomerbebloeming. Met deze bebloemingsactie wenst CD&V mee te werken aan een aangenaam, net en groenvriendelijke gemeente met aandacht en waardering voor alle vormen van groen, natuur, fauna en flora. Zo zijn de extra bloemen in Pepingen ook een stimulans voor de lokale biodiversiteit, meer specifiek voor de populatie bijen, hommels en vlinders.
 
Een fiets- en wandelroute langsheen de deelnemers.

Bijkomend stelt de CD&V fractie voor om deze zomer een fiets- en wandelroute uit te stippelen langsheen de deelnemers. Nu mensen door COVID-19 niet op reis kunnen en veel evenementen niet doorgaan, is een fiets- en wandelroute een mooi alternatief voor tijdsbesteding in eigen gemeente. Op een moment dat reizen in het binnenland voorlopig de enige optie zal zijn, stellen we op die manier het toerisme in Pepingen centraal. 
We hopen op een positieve reactie van de gemeenteraadsleden want door deze actie krijgt de lokale economie ook een ruggensteuntje.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 mei 2020
Marc Sluys
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 01 jan 2021
Sam Herremans | 23 dec 2020

archief