PEPINGEN verdeelt coronasteun onder de verenigingen

PEPINGEN verdeelt coronasteun onder de verenigingen

Unknown

Pepingen heeft een bloeiend verenigingsleven. Dat  verenigingsleven is medio maart 2020 omwille van de coronacrisis echter volledig stilgevallen. Kernactiviteiten werden stopgezet en fondsenwervende activiteiten (bvb eetfestijnen,fuiven,huis-aan-huisverkopen,...) konden niet doorgaan. De  coronadreiging blijft en de heropstart van ons verenigingsleven gebeurt daarom gefaseerd. In vele gevallen zijn er bij die heropstart ook  organisatorische en logistieke aanpassingen nodig met een financiële impact. Bovendien blijft - zolang er nog geen vaccin is -ook het najaar en zelfs het voorjaar 2021 onzeker.

 

De Vlaamse overheid stelt via een noodfonds middelen ter beschikking aan de gemeenten om de verenigingen door deze moeilijke en onzekere periode te loodsen.

 

Pepingen ontvangt hiervan een bedrag van 77.253 euro.

 

Op korte termijn zal de gemeente Pepingen verenigingen ondersteunen die meeruitgaven hebben om hun activiteiten "coronaveilig" te organiseren. We denken hierbij onder andere aan verenigingen die zomerkampen, speelpleinwerking, sportkampen,…organiseren. Daarom overlegde de gemeente Pepingen nu reeds met de organisatoren van deze kampen om te peilen naar de impact van de coronacrisis en de moeilijkheden die zij ondervinden om te organiseren. 

 

Een paar weken geleden werden alle verenigingen reeds een eerste keer schriftelijk bevraagd over de impact van deze coronacrisis op hun verenigingsleven. De gemeente Pepingen zal dit verder blijven doen. De vinger aan de pols houden dus.  Ook de adviesraden zullen betrokken worden.

 

Pepingen wil namelijk niet over één nacht ijs gaan en wil de middelen op een objectieve manier verdelen. Met oog voor acute noden maar ook  met oog voor maatregelen met een structurele impact. 

 

Ondertussen zal Pepingen met een vervroegde uitbetaling van de jaarlijkse subsidies reeds de eerste nood van alle verenigingen lenigen.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 jun 2020
Sam Herremans
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 12 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 22 aug 2020
Marc Colpaert | 07 aug 2020

archief